Bistrampolio dvare – paskutinį kartą koncertas S. Mykolaičiui atminti

  • Teksto dydis:

Praėjo dvylika metų, kai nebėra aktoriaus, režisieriaus, bardo Sauliaus Mykolaičio. 2016 metais buvo surengti jo 50-mečio renginiai, kuriais ir turėjo baigtis minėjimų dešimtmetis.

Tačiau geros muzikos ekspertai “Bardai LT” sužinoję, kad Sauliaus Mykolaičio artimieji atrado dar niekur negirdėtų Sauliaus dainų įrašus magnetinėje juostoje, pamanė, kad tai būtų puiki proga sukviesti aktoriaus draugus ir gerbėjus į koncertą. Įrašai buvo restauruoti ir suskaitmeninti, ir kompaktinės plokštelės pavidalu bus pristatyti koncerto metu.

2018 m. gegužės 13 d. 16 val. į Bistrampolio dvarą kviečiami visi dainuojamosios poezijos ir Sauliaus Mykolaičio kūrybos gerbėjai darkart prisiminti dainuojantį aktorių, pasiklausyti jo sukurtų ir jo bičiulių atliekamų dainų, poezijos. Koncerte dalyvaus S. Mykolaičio vardo premijos laureatai - grupė „Baltos varnos“ (premija skirta 2013 m.). Prisiminimais dalinsis ir eiles draugui skirs poetas Rimvydas Stankevičius bei aktorius Evaldas Jaras, o dainomis dalinsis aktoriai Marius Jampolskis, Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava. Renginį pradės jaunasis atlikėjas iš Kėdainių - Valentinas Abarius. Vakaro metu keletą Sauliaus Mykolaičio kūrinių specialiai šiam koncertui paruošė grupė ,,The Station”, kurioje muzikuoja Sauliaus duktė Justė Mykolaitytė. O Sauliaus bičiulis Alvydas Šlepikas taps vakaro šeimininku. Koncerto metu bus įteikta jau 10-oji S. Mykolaičio vardo premija už ryškiausią debiutą.

Pagrindiniu vakaro akcentu neabejotinai taps visiškai nauja S. Mykolaičio sukurtų ir niekur negirdėtų dainų kompaktinė plokštelė pavadinimu „Kelio pradžia“. Plokštelėje skambančios dainos parašytos ir įdainuotos, kai būsimas aktorius dar mokėsi mokykloje. Vienuolika akustinių kūrinių, 1983 metais įrašytų į magnetofono juostą, buvo atrasti Sauliaus gimtojoje Ramygaloje. Didelėmis garso režisieriaus Igno Juzoko pastangomis, visi įrašai buvo restauruoti, skaitmenizuoti ir sudėti į kompaktinę plokštelę. Ankstyvoji, mokyklos laikų, S. Mykolaičio kūryba daugeliui taps atradimu. Nors jau ten girdimos tik Sauliui būdingo atlikimo ir grojimo stiliaus užuomazgos. Gimtoji Ramygala buvo tas miestas, kur prasidėjo talentingojo aktoriaus kūrybinio “Kelio pradžia”.

Aktorius ir režisierius Saulius Mykolaitis gimė 1966 m. Studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, įgijo bakalauro ir magistro laipsnius. 1992–1994 dirbo Vilniaus valstybiniame mažajame teatre. Nuo 1994 m. dirbo Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre. Režisavo spektaklius, kūrė muziką ir dainas, buvo vienas įdomiausių savo kartos aktorių, 2002 metais debiutavo kaip dainuojamosios poezijos žanro atlikėjas. Pirmasis, dar nedrąsaus muzikos debiutanto koncertas buvo pradžia į jo, kaip bardo, šlovę. Jis tapo populiariu atlikėju, o jo sukurtas dainas į savo repertuarą yra įtraukę daugelis skirtingų kartų bardų. Nuo 2007 m. teikiama S. Mykolaičio vardo premija ir statulėlė už ryškiausią debiutą dainuojamosios poezijos žanre. Ja apdovanoti šie atlikėjai: Ieva Narkutė (2007 m.), Mindaugas Ancevičius (2008 m.), grupė „Liūdni slibinai“ (2009 m.), Artūras Dubaka (2010 m.), Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė (grupė “Kamanių šilelis”) (2011 m.), Gytis Ambrazevičius (2012 m.), grupė „Baltos varnos“ (2013 m.), Deimantė Kavaliauskaitė (2014 m.), Kristijonas Ribaitis (2016 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių