„Biplan“ iškeliauja į kaimyninių šalių muzikos festivalius

Ši savaitė – išskirtinė grupei „Biplan„, kuri žiūrovus pakvies į savo pasirodymus pagrindiniuose Baltarusijos bei Rusijos muzikos festivaliuose. Šiandien, trečiadienį, lietuviai gros Minske vykstančiame festivalyje „Most“, o šeštadienį pasirodys šimtatūkstantiniame Rusijos festivalyje „Našestvije".

Liepos 2-3 dienomis pirmą kartą Minsko oro uoste „Borovaja„ rengiamo festivalio „Most“ organizatoriai šiandien sulauks per 10 000 žiūrovų. Šiame festivalyje veikia dvi scenos, kurios buvo pradėtos statyti dar praėjusį savaitgalį. Pirmojo vakaro pagrindinėmis grupėmis jose buvo britai „Hurts„ ir šiemet Vilniuje koncertavusi rusų roko grupė „Lumen“.

„Biplan„ šiandien, antrąją festivalio dieną, pasirodys didžiojoje scenoje tarp baltarusių rokerių „Akute“ ir „Yellow Brick Road„, o vakarą vainikuos itin populiari rusų dainininkė Zemfira. Antrojoje festivalio scenoje pagrindinis pasirodymas šįvakar patikėtas britams „Bullet for My Valentine“.

Šiais metais „Biplan„ jau kartą lankėsi Baltarusijos sostinėje, kai kovo pradžioje klube „Re:Public“ surengė bendrą koncertą su minskiečių grupe „Bez bileta".

Tuo tarpu liepos 5-7 dienomis didžiausias Rusijos muzikos festivalis „Našestvije„ žiūrovus kvies jau penkioliktą kartą. Tverės srityje vykstantis festivalis pernai sutraukė 154 000 lankytojų ir šiemet jų tikisi dar daugiau, festivalio programoje – arti šimto įvairių atlikėjų. „Biplan“ pasirodymas numatytas antrąją festivalio dieną, šeštadienį, antrojoje pagal dydį scenoje.

Festivalyje „Našestvije„, kurį rengia viena populiariausių Rusijos radijo stočių „Naše radio“, koncertuos įžymūs rusų rokeriai „Bi-2„, „Bravo“, žymiausia baltarusių grupė „Lyapis Trubetskoy„, garsiausios Ukrainos grupės „Okean Elzy“ ir „Vopli Vidopliasova„, latviai „Brainstorm“. Beje, tai bus pirmasis lietuvių atlikėjų pasirodymas apskritai per šio festivalio istoriją.
Pasak „Biplan„ atstovaujančios M.P.3 muzikos agentūros vadovo Vaido Stackevičiaus, artėjantys pasirodymai ne tik liudija apie rimtą „Biplan“ vaikinų nusiteikimą įsitvirtinti NVS šalių rinkoje, tačiau jau ir tam tikrą pastangų įvertinimą.

Ypatingai Ukrainoje, kur šį mėnesį „biplanai„ pristatė savo naujausią radijo singlą „Amore“, įrašytą ukrainietiškai, ir jau antrą savaitę iš eilės išlieka trečioje vietoje tarp ukrainietiškų atlikėjų dainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Bebalsiai saviveiklininkai...

geri

geri portretas
malacei
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių