Belaukiant Princo Williamo atžalos – naujagimių apdarų paroda

Didžiojoje Britanijoje laukiant karališkosios šeimos pagausėjimo Londone atidaryta paroda, kurioje eksponuojami drabužėliai, bateliai, dėvėti ir avėti karališkųjų naujagimių per 400 metų.

Didžioji Britanija laukia trečiojo ar trečios eilėje prie karališkojo sosto, princo Williamo pirmagimio. Tad Londono muziejus į viešumą ištraukė kolekciją, kurios publika dar nematė – karališkųjų naujagimių rūbeliai, bateliai ir kiti mieli daikčiukai. Paroda atskindi 400 metų karališkųjų naujagimių istoriją. Čia galima išvysti tai, ką dėvėjo kūdikis, tapęs Karoliu I, kuris valdė XVII amžiuje ir kuo buvo puošiami naujųjų laikų karališkieji naujagimiai ir jų mamos.

„Pavyzdžiui, vilkėdama šią suknelę, karalienė Viktorija krūtimi maitino savo vaikus. Ji išsaugo drovumą, šios suknelės dirželiai užrišami aplink kaklą, tad moteris gali pamaitinti vaiką, kad niekas to nematytų", – apie vieną iš parodos eksponatų pasakojo parodos organizatorė Backy Gilmore.

Parodoje galima pamatyti, kokius batelius avėjo karalienės Viktorijos naujagimiai ir kiti karališkosios šeimos mažyliai. Drabužėliuose matomos mielos detalės, kurias išsiuvinėjo auklės ir tarnaitės. Paroda veiks iki šių metų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių