Baltijos keliu važiuojantys dviratininkai - jau Lietuvoje

„Baltijos kelio" 20-mečiui paminėti skirto dviračių žygio dalyviai jau pasiekė Lietuvą.
Startavę Taline dviratininkai antradienį kirto Latvijos ir Lietuvos sieną, pranešė žygio atstovas Lietuvoje Vaidotas Rutkauskas.

Vilnių žygio dalyviai planuoja pasiekti sekmadienį.

Baltijos keliu važiuoja apie 700 dviratininkų.

Anot pranešimo, pervažiavę Estiją ir Latviją dviratininkai teigė nesą labai išvargę, tačiau pripažino, kad juos nukamavo dažnai užklupdavęs stiprus vėjas ir pliaupęs lietus.

„Viskas gerai, viskas vyksta sklandžiai. Nors dviratininkai, ypač važiuojantys tokiame žygyje pirmąkart, šiek tiek ir yra pavargę nuo nepalankių oro sąlygų, tačiau nuotykiai ir linksmi nutykimai praskaidrina nuotaiką", - sakė žygio idėjos autorius ir žygio vadovas orientavimosi sporto klubo „Jalle" narys Simonas Arūna.

Žygeiviai nesistengia tik numinti viso atstumo, bet ir pakeliui lanko istorines bei kultūrines vietas, bendrauja su vietos gyventojais.

„Šis žygis nėra paprastas. Jo metu mes keliaujame istoriniu keliu, bandome pajusti tada tvyrojusią dvasią - be prisilietimo prie estų ir latvių gyvenimo, bendravimo su jais, tai tiesiog būtų neįmanoma", - teigė S.Arūna.

Sekmadienį Lietuva, Latvija, Estija minės 20-ąsias "Baltijos kelio" metines.

„Baltijos kelio" akcija įvyko 1989 metų rugpjūčio 23 dieną, minint stalininės Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos pasirašyto Molotovo-Ribentroppo pakto ir jo slaptųjų protokolų, kuriais neteisėtai pasidalyta Europa, 50-ąsias metines.

Akcijos metu už rankų susikibę trijų Baltijos šalių piliečiai sudarė gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Talino. "Baltijos kelyje" dalyvavo apie 2 mln. žmonių.

Po dvejų metų pasaulis pripažino nepriklausomas Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių