Baltijos keliu, kaip ir prieš 20 metų, skris lakūnai

Lietuvos aeroklubas organizuoja jubiliejinį skrydį Baltijos kelio 20-mečiui paminėti. Lėktuvai iš Panevėžio pro Rygą skris iki Talino, o paskui grįš į Lietuvą ir praskris virš Vilniaus.

Šiomis dienomis vyksta intensyvus pasiruošimas Lietuvos aeroklubo garbės pirmininko profesoriaus Vytauto Landsbergio pasiūlytam skrydžiui - sudaromas maršrutas, derinamas ir pildomas skrisiančių lėktuvų skaičius, įgulos, derinami leidimai su aviacinėmis ir kitomis tarnybomis Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Rugpjūčio 23 d. iki 9 val ryto lėktuvai iš visos Lietuvos suskris į Panevėžio Stetiškių aerodromą, kuriame vyks aviacijos šventė. Lėktuvų grupė skrydžiui iki Talino pakils 10 val. Skrydžio į priekį metu lėktuvų grupė praskris virš Rygos ir Talino miestų. Pasiekus tikslą, aplink Taliną apskridus garbės ratą, apie 14 val. planuojama leistis Raploje (šalia Talino).

Apie 16 val. lėktuvai pakils iš Raplos ir Baltijos keliu skris iki Vilniaus, o čia pagrindiniu akcentu turėtų tapti skrydis virš Katedros aikštės. Skrydžio metu žmonių susibūrimo vietose bus barstomos gėlės. Ties Vilniumi planuojama praskristi apie 19-19.30 val. Pagrindinę lėktuvų grupę, kuri skris į Taliną, sudarys vedantysis lėktuvas An-2 (Nr.36) iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Aviacijos rinktinės (pilotai Robertas Mažylis ir Ernestas Tamulis) ir apie 10 kitų lengvųjų lėktuvų.

Skrydžio iš Talino į Lietuvą atkarpoje tarp Saločių ir Vilniaus prie pagrindinės grupės turėtų prisijungti papildomai apie 20 kitų orlaivių, o visi kartu jie sudarys gyvąją aviacinę grandinę.


Šiame straipsnyje: Baltijos keliaslėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių