Baltijos jūrai išsaugoti – pašto ženklo konkursas

  • Teksto dydis:

Kūrybinis ekologijos projektas „Žaliasis kodas“, kurio partnerė yra Aplinkos ministerija, paskelbė konkursą pašto ženklui tema „Išsaugokime Baltijos jūrą“ sukurti.

Konkurso rengėjai jo dalyviams siūlo daugiau dėmesio skirti ne pajūrio gamtos turtams, o Baltijos jūros ekosistemos unikalumui ir trapumui, būtinybei vieningai spręsti jos ekologines problemas. Juk Baltija laikoma viena labiausiai užterštų jūrų pasaulyje. Ir ne tik dėl joje palaidotų cheminių ginklų. Baltijos jūra su kitais, platesniais, vandenimis susisiekia tik siauručiais sąsiauriais, o pati yra apsupta išvystytos ekonomikos šalių. Iš jų upėmis į jūrą atplukdoma daugybė teršalų, kurie kelia grėsmę jos ekosistemoms ir biologinei įvairovei. Išsaugoti Baltiją svarbu kiekvienam jos regiono gyventojui.

Šiai temai skirto pašto ženklo išleidimas 2014 m. bus simboliškas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai paminėjimas, nes vienas iš pirmininkavimo prioritetų – ES Baltijos jūros strategija.

Pašto ženklo konkurso 1-3 vietų laimėtojų laukia piniginiai prizai, o pagrindinio laimėtojo - pažintinė kelionė į Europos Parlamentą.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi norintieji. Darbus galima siųsti iki rugsėjo 23 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių