Baigėsi festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“

Baigėsi tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“. Anot organizatorių, per penkiolika metų skleisdamas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybą, festivalis išsiugdė ištikimų gerbėjų ratą.

Per beveik tris mėnesius jie turėjo galimybę dalyvauti daugiau nei pusšimtyje profesionaliojo meno renginių Druskininkuose, Varėnoje ir Liškiavoje.

Paskutiniai festivalio „Druskininkų vasara su Čiurlioniu“ renginiai vyksta rugsėjo 22-ąją – šią dieną prieš 142 metus gimė vienas žymiausių Lietuvos menininkų.

Scenoje – Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtiniai. Jie ne tik skambino kompozitoriaus  kūrinius, bet ir dalyvavo dailės, rašinių konkursuose, muzikos viktorinoje.

„Aš piešiau nuo mažens, o Čiurlionis man patinka viskuo – ir muzika ir tapyba“, – sakė druskininkietė Marija Vaišnoraitė.

„Kiekvienas mokinys turi galimybę arčiau prisiliesti prie M. K. Čiurlionio kūrybos, labiau pasigilinti į M. K. Čiurlionio kūrybą, jo muziką, į sukurtus darbus. Dalyvavimas konkursuose reiškia platesnį mąstymą apie patį M. K. Čiurlionį“, – kalbėjo Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos direktorė Ona Olšauskienė.

Moksleiviai iš visos Lietuvos žinių sėmėsi Smuikininkų meistriškumo mokykloje.

Koncertuose, sakralinės muzikos valandose meistriškumą demonstravo apie 300 žinomų Lietuvos ir užsienio muzikantų, atlikėjų, chorų, orkestrų, darbus pristatė dailininkai, naujomis įžvalgomis apie menininko kūrybą dalijosi muzikologai, menotyrininkai, meno istorikai.

„Visada pilnos salės, ir sanatorijų salės, ir bažnyčių. Kur vyksta sakralinės muzikos vakarai, mes sunkiai galim sutalpinti besidominčius festivalio renginiais. Tik trūksta didesnio kultūros tarybos dėmesio, kad turėtume daugiau lėšų ir galėtume oriai atsilyginti atlikėjams, pakviesti daugiau jų, dažniau simfoninius orkestrus groti čia“, – sakė Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė.

Šiuo metu festivalio uždarymo renginyje koncertuoja Nacionalinės M. K. Čiurlionio meno mokyklos simfoninis orkestras, operos solistai Jovita Vaškevičiūtė, Jevgenijus Chrebtovas ir Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos saksofonininkų kvartetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių