B. Dylanas dar neatsakė į paskyrimą Nobelio premijos laureatu

  • Teksto dydis:

Praėjus parai nuo Nobelio literatūros premijos paskyrimo Bobui Dylanui (Bobui Dilanui), Švedijos akademija paskelbė, kad dar nesugebėjo susisiekti su uždarai gyvenančiu JAV dainininku.

„Akademija kalbėjosi su Dylano agentu ir jo gastrolių vadybininku“, – penktadienį sakė Švedijos akademijos kancleris Oddas Zschiedrichas (Odas Cšydrichas).

Be tol kas dar nepavyko pasikalbėti tiesiogiai su pačiu B.Dylanu , sakė jis.

Naujasis laureatas ketvirtadienį vakare grojo sausakimšoje salėje Las Vegase – praėjus kelioms valandos nuo pergalės prieš tokius favoritus kaip Salmanas Rushdie (Salmanas Rašdis) iš Didžiosios Britanijos; jis tapo pirmuoju amerikiečiu, gavusiu Nobelio literatūros premiją po 1993-iaisiais apdovanotos Toni Morrison (Toni Morison).

Tačiau gerbėjai, kurie tikėjosi entuziastingo atsako, nusivylė: nekalbusis B.Dylanas liko ištikimas sau ir tarp dainų neištarė nė žodžio, palikdamas pasaulį spėlioti, ką jis mano apie savo iškėlimą į literatūros panteoną.

Laikraštis „The Washington Post“, kuris susisiekė su žmonėmis, artimais 75 metų žvaigždei, parašė: „Dylanas visą dieną tylėjo apie apdovanojimą.“

Vienas jo draugų, dainininkas Bobas Neuwirthas (Bobas Noivirtas) laikraščiui sakė: „Jis net gali jos nepripažinti.“

Kiekvienais metais Nobelio premijų laureatai yra gruodžio 10 dienai pakviečiami į Stokholmą atsiimti savo apdovanojimų iš Švedijos karaliaus rankų ir pasakyti kalbų per banketą.

Tačiau kol kas Akademija nežino, ar B.Dylanas planuoja atvykti.

1964 metais prancūzų filosofas Jeanas-Paulis Sartre'as (Žanas Polis Sartras) atsisakė literatūros premijos – iškart, kai sužinojo, kad ją gavo. Tais laikais premija buvo 273 tūkst. kronų.

2016 metais B.Dylanas galėtų atsiimti 8 mln. kronų (822 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių