Australija renovuos garsiuosius Sidnėjaus operos rūmus

  • Teksto dydis:

Australija pirmą kartą nuo 1973 metų atidarymo renovuos garsiuosius Sidnėjaus operos rūmus ir mėgins išspręsti jau ilgus metus šį teatrą kamuojančią problemą dėl prastos garso kokybės.

Garsiuosiuose operos rūmuose ruošiamasi pakeisti kelių dešimtmečių senumo įrangą, kad pagerėtų sąlygos tiek atlikėjams, tiek žiūrovams.

Per renovaciją bus atnaujinti užkulisių mechanizmai, įrengimai ir keltuvai, užtikrinę apšvietimą ir laikę dekoracijas per šimtus operos ir baleto pasirodymų.

Be kita ko, siekiant išspręsti problemą dėl prastos garso kokybės, pastate bus sumontuota „pažangiausia akustinė stiprinimo sistema“.

Darbai operos rūmuose, kurio oficialus pavadinimas – Joan Sutherland (Džoan Saderland) teatras, prasidės gegužės 20 dieną. Vieno iš garsiausių pasaulio pastatų, įtraukto į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą renovacijai buvo skirta 273 milijonai Australijos dolerių (per 185 mln. eurų).

„Visi šie įrengimai ir technologijos, kurias naudojame ... buvo naudojami 8-ame dešimtmetyje, o mes juos sumontavome 7-ame dešimtmetyje, kad būtume tam pasiruošę, taigi iš tikrųjų jie buvo sukonstruoti 6-ame dešimtmetyje“, – naujienų agentūrai AFP trečiadienį sakė techninis vadybininkas Philby Lewisas (Filbis Liujisas).

6-o dešimtmečio technologijos

„Taigi, iš tikrųjų dabar naudojame ir bandome išlaikyti 6-o dešimtmečio technologijas“, – pridūrė jis.

Rekonstrukciją atliks austrų kompanija, kuri sumontavo įrangą užkulisiuose dar prieš Sidnėjaus operos rūmų atidarymą.

Kitos penkios koncertų salės, veikiančios operos rūmuose, liks atidarytos. Joan Sutherland teatro renovacija truks septynis mėnesius.

Sidnėjaus operos rūmuose vykstančius pasirodymus kasmet stebi per 1,5 mln. žiūrovų, o patį baltomis burėmis puoštą pastatą kiekvienais metais aplanko daugiau kaip 8 mln. turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių