Per „Auksinius gaublius“ įžymybės demonstravo ir nuogus pečius (foto)

Holivudo žvaigždės 70-osios „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonijos raudonuoju kilimu sekmadienį žengė šlamėdamos įspūdingomis sukniomis ir nepabijojusios apnuoginti pečių vėsų Los Andželo vakarą.

 

Visiems jaučiant spaudimą Holivudo apdovanojimų sezoną pradėti teisinga stiliaus nata, kelios aktorės pasirinko raudoną spalvą. Tarp jų buvo „Optimisto istorijos“ žvaigždė, geriausios aktorės apdovanojimo laimėtoja Jennifer Lawrence, kuri pasipuošė suknia su korsetu be petnešėlių iš dizainerio Rafo Simonso debiutinės „Christian Dior“ „aukštosios mados“ kolekcijos.

 

Tai buvo ryškus pasikeitimas „Bado žaidynių“ aktorei, kuri anksčiau linkdavo į juodą spalvą ir kuri sekmadienį vengė spausti rankas, nes pasigavo šiuo metu JAV siaučiantį gripą.

Kone identišką raudoną „Dior Haute Couture“ suknelę su metalo spalvos diržu pademonstravo Marion Cotillard. Negana to, kritikai iškart atkreipė dėmesį ir į labai panašios stilistikos lygiai taip pat eismą stabdančią „Naujos merginos“ Zooey Deschanel „Oscar de la Renta“ suknią.

 

Tačiau „InStyle“ redaktorius Halas Rubensteinas sakė, kad R.Simonsas pakankamai pasistengė suteikti savitumo M.Cotillard ir J.Lawrence - pirmosios suknia buvo asimetriška apačia, lengvesnė, o antrosios - ilga, labiau struktūriška.

Claire Danes, kuri vos prieš mėnesį pagimdė ir gavo geriausios televizijos dramos aktorės „Auksinį gaublį“ už darbą „Tėvynėje“, išsirinko raudoną „Versace“ su už kaklo surišamomis petnešėlėmis.

„Ta raudona ant šviesiaplaukės: geriau nebūna“, - sakė Joanna Douglas, „Yahoo! Shine“ mados ir grožio redaktorė.

C.Danes sakė, kad jai buvo tam tikras iššūkis rasti suknelę ceremonijai po sūnaus gimimo praėjus vos mėnesiui. „Aš labai įsprausta į šią suknelę. Tai - “Versace„, o jie yra iliuzijų meistrai“, - sakė ji.

„Versace“ taip pat išsirinko, tik J.Douglas meilės dėl „pigaus“ įspūdžio nepelnė Halle Berry (Heil Beri), kurios marga, rausvų atspalvių suknia buvo sumodeliuota per vieną petį. Gėlių raštais margintą „Carolina Herrera“ suknią, kurią vilkėjo Lucy Liu, redaktorė patarė nukirpti virš kelių, kad ji neatrodytų kaip „užuolaida“.

Daugelis žvaigždžių, atvykdamos į ceremoniją viešbutyje „Beverly Hilton“, kalendamos dantimis kalbėjo apie orą - jis buvo palyginti žvarbus Los Andželui, termometro stulpelis buvo pakilęs vos iki 12 laipsnių pagal Celsijų.

Jessica Chastain iš filmo „Taikinys #1“, geriausios dramos aktorės „Auksinio gaublio“ savininkė, pasipuošė už kaklo surišama ir klosčių kaskadomis krintančia blyškios jūros spalvos Calvino Kleino suknia.

„Norėjau vilkėti ką nors, su kuo jausčiausi laiminga“, - sakė ji televizijai „E!“ ir pagyrė Naomi Watts  - vilkėjusią tamsiai raudoną Zaco Poseno  suknią ilgomis rankovėmis - už jos darbą dramoje apie cunamį „Pragaras rojuje“.

Z.Posenas taip pat aprengė „Merginų“ aktorę Leną Dunham, kurios ilga ir labai struktūriška šokolado spalvos suknia intriguojamai kontrastavo su tatuiruote ant žasto.

L.Dunham pelnė geriausios komedinio serialo aktorės „Auksinį gaublį“ ir taip pat parsivežė geriausios televizijos komedijos statulėlę. Tačiau J.Douglas aktorę, iš kurios tikėjosi „jaunatviškesnio“ drabužio, priskyrė prie blogiausiai apsirengusių.

Komentare, kuris tikrai tiktų jos herojei iš Bruklino Hanai Horvat, L.Dunham „E!“ laidos vedėjui Ryanui Seacrestui sakė, kad jos stilistas priekaištaudamas nuolat taisė suknelę, kurią jos krūtinė vis suka dešinėn.

„Turiu griežtas instrukcijas ir jų laikausi“, - pridūrė ji.

Anne Hathaway iš „Vargdienių“ atsiimti savo geriausios miuziklo antrojo plano aktorės apdovanojimo pasirodė su dviejų dalių žemę šluojančiu baltu „Chanel“ ansambliu, kuris J.Douglas pasirodė „truputį nesąmoningas“.

Jennifer Lopez  į jokius apdovanojimus nepretendavo, bet prikaustė visų dėmesį, kai ant scenos teikti vienos statulėlės užlipo vilkėdama vien iš baltų nėrinių pasiūtą libaniečių dizainerio Zuhairo Murado suknią. Drabužis kaip ir tikėtumeisi iš šios aktorės bei dainininkės, išryškino visus iki vieno figūros linkius.

Britų dainininkė Adele, kuri laimėjo „Auksinį gaublį“ už geriausią originalią dainą, pirmajam svarbiam savo pasirodymui po gimdymo išsirinko solidžią juodą „Burberry“ su karoliukais siuvinėta iškirptės linija.

„Visi šie žmonės čia, ... veikėjai, kuriuos pamilau filmuose ir televizijoje, - džiaugėsi ji kalbėdama su R.Seacrestu. - Labai keista atvažiuoti čia ir būti ne tarp kolegų (muzikantų)“.

Jos tėvynainė Helen Mirren , kuri buvo nominuota už Alfredo Hitchcocko žmonos Almos vaidmenį „Hičkoke“, ant raudonojo kilimo žengė vilkėdama prigludusiu juodu „Badgley Mischka“ kūriniu su sidabro ir aukso spalvų akcentais.

Fotografams ant raudonojo kilimo taip pat pozavo „Dauntono abatijos“ žvaigždė Michelle Dockery  su aukso ir baltos spalvų „Alexandre Vauthier“ suknia, vėl vieniša Taylor Swift su slyvų spalvos Donnos Karan (Donos Karan) suknia ir geriausia televizijos filmų aktore paskelbta Julianne Moore  su smokingų įkvėptu juodos ir baltos spalvų Tomo Fordo apdaru.

„Tiesą sakant, paskambinau jam ir paprašiau sukurti man suknelę“, - prisipažino J.Moore,pavaizduodama viską taip, tarsi tai būtų taip paprasta.

Jennifer Garner vilkėjo tamsiai raudoną, žvyneliais žėrinčią suknią be petnešėlių, kurią sukūrė Vivienne Westwood.

Be raudonos spalvos, kita tendencija, regis, buvo ilgos rankovės, galbūt - atsižvelgiant į oro sąlygas. Pavyzdžiui, Nicole Richie pasipuošė žydra, karoliukais siuvinėta Naeemo Khano (Naimo Chano) suknia ilgomis rankovėmis.

Tačiau H.Rubensteinas sakė, kad šį kartą tendencijos nebuvo svarbu. Jam padarė įspūdį įvairovė.

„Buvo Siennos Miller mergaitiška “Erdem„, Juliannos Margulies (Džulianos Margulis) perregima “Pucci„ ir Jessica Chastain su ta pribloškiama jūros putos žalumos “Calvin Klein„ (suknia) - ten nebuvo vienos tendencijos, - sakė jis. - Jos visos išsiskiria“.

Viena šou vedėjų Tina Fey (Tina Fėj) pasirodė su „L'Wren Scott“ kreminės spalvos, juodais nėriniais puošta suknia, o jos kolegė Amy Poehler (Eimi Poler) vilkėjo juodą smokingą ant nuogo kūno, kuris neslėpė 83 karatų deimantų „Chopard“ vėrinio.

Geriausia vakaro juoda tikriausiai priklausė Katharine McPhee. Šią moderniai atrodančią suknelę su dideliu skeltuku ir itin gilia V formos iškirpte sukūrė Olivier Theyskensas, mados namams „Theory“.

Kate Hudson juodą suknią pagyvino siuvinėjimas aukso siūlais, o Nicole Kidman  juodą aprangą - akcentuotas korsetas ir aukso spalvos karoliukai. Abi šias suknias sukūrė Sarah Burton mados namams „Alexander McQueen“.

Sofia Vergara kiek nukrypo nuo savo „undinėlės“ stiliaus ir vilkėjo juodą suknią tiesesnio kirpimo sijonu, tačiau neprarado nė kiek įspūdžio. Nepakenkė ir žėrintys platinos bei deimantų „Lorraine Schwartz“ auskarai.

Megan Fox  su „Dolce & Gabbana“, Amy Adams su „Marchesa“ ir Hayden Panettiere su „Roberto Cavalli“ pademonstravo subtilesnius švelniai rausvus tonus. Tokią spalvą pasirinko ir Amanda Seyfried, pademonstravusi vintažinę „Givenchy Haute Couture“ nėrinių suknelę nedidele iškirpte.

Debra Messing sakė, kad jos šou „Smash“ niujorkietiška aplinka paskatino ją pasirinkti juodą Donnos Karan suknelę.

Michaelo J.Foxo šeima pasirodė vieningu stiliumi - visi pademonstravo „Ralph Lauren“. Žinoma, standartą nustatė aktoriaus sutuoktinės Tracy Pollan violetinė suknia per vieną petį.

„InStyle“ H.Rubensteinas, kuris pats sako, kad per apdovanojimų teikimo ceremonijas nelabai kreipia dėmesį į vyrų madą, šįkart pagyrė stipriosios lyties atstovus, ypač - Hugh Jackmaną (Hju Džekmaną) su „Louis Vuitton“ ir Damianą Lewisą su „Burberry“.

„Apie juos verta pakalbėti“, - sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių