Aukcione bus parduodamas Dž.Lenono unitazas

Liverpulyje aukcione, rengiamame per 33-ąjį legendinės britų grupės „The Beatles“ gerbėjų suvažiavimą, bus parduodamas gana neįprastas objektas, susijęs su Džonu Lenonu. Tai gėlių raštais puoštas unitazas, rašo Britanijos dienraštis „The Guardian“.

Kaip teigia aukciono organizatoriai, unitazas gali būti parduotas už 750–1000 svarų sterlingų.

Parduodamas unitazas stovėjo Dž. Lenono namuose Titenherst Parke, Jorkšyro grafystėje, nuo 1969 iki 1972 metų. Vėliau unitazas buvo pakeistas nauju, o senąjį legendinis dainininkas atidavė statybininkui Džonui Henkokui, kuris praėjusio amžiaus7-ojo dešimtmečio pabaigoje remontavo namą. Kai Dž. Henkokas atėjo į Dž. Lenono namus įrengti naujos santechnikos, muzikantas paprašė jo saugoti senąjį porcelianinį unitazą ir panaudoti jį kaip gėlių vazoną.

„Gali būti, kad unitazas šio to vertas, gali būti ir priešingai, tačiau, be jokių abejonių, tai vienas iš keisčiausių daiktų, kada nors pakliuvusių į aukcioną“, – teigia aukciono organizatorius Stivenas Beilis.

Iš viso aukcione bus parduodami 295 daiktai, tarp kurių – „The Beatles“ narių autografai, fotografijos, bilietai į grupės koncertus ir kita.

Aukciono vinis – Dž. Lenono ir Yoko Ono plokštelė „Two Virgins“, kuri buvo išleista 1968 metais ribotu tiražu.

Aukcionas vyks rugpjūčio 28 dieną.


Šiame straipsnyje: LennonasYoko Ono

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių