Atrinkta 20 kandidatų į naują Kultūros tarybą

  • Teksto dydis:

Antradienį Kultūros ministerijoje atrinkti 20 pretendentų į Lietuvos kultūros tarybos narius.

Į pretendentų sąrašą pateko aktorius Vytautas Anužis, rašytojai Rimantas Kmita, Alvydas Šlepikas, architektas Rolandas Palekas, eseistas Ernestas Parulskis, buvusi kultūros viceministrė Nijolė Laužikienė, teatrologė Ina Pukelytė, menotyrininkės Agnė Narušytė bei Ramutė Rachlevičiūtė, dailėtyrininkas Viktoras Liutkus, kiti.

Iš jų kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson su Lietuvos kultūros ir meno taryba prie Kultūros ministerijos atrinks dešimt kandidatų, jie bus pateikti tvirtinti Vyriausybei.

Kultūros ministrė Vyriausybei tvirtinti teiks ir tarybos pirmininko kandidatūrą.

Pretendentus galėjo siūlyti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Jais turi būti nepriekaištingos reputacijos asmenys, žinomi pasiekimais kultūros ar meno srityse, turintys ir ne mažesnę kaip 5 metų patirtį įgyvendinant kultūrinius projektus.

Kandidatus iš pasiūlytų pretendentų atrinko specialūs rinkėjai.

Pirmosios Lietuvos kultūros tarybos narių kadencija baigsis birželį.

Kultūros taryba atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų įgyvendinimą, stebėti, kaip įgyvendinami projektai.


Šiame straipsnyje: Kultūros taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Negražu. Jei skelbiate pavardes, tai skelbkite visą sąrašą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių