Atgimstanti „Fluxus“ ministerija ieško naujų namų

  • Teksto dydis:

Prieš kiek daugiau nei trejus metus uždariusi duris Kaune, „Fluxus“ ministerija vėl ieško naujų namų. Šiuo metu įsimintinų bei išskirtinių renginių repertuarą jau rengiantys  „Fluxus“ ministerijos projekto organizatoriai ieško, kuriame Lietuvos mieste kitais metais bus tęsiama „Fluxus“ vizija.

„Socialinio tinklo „Facebook“ vartotojus pakvietėme rinktis iš trijų miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Įvertinę, kuriame mieste šio projekto atgimimą mato „Fluxus“ ministerijos bendruomenė, pradėsime bendrauti su to miesto savivaldybe, galimais rėmėjais bei partneriais ir ieškoti būdų perkelti šį projektą būtent ten“, – sakė vienas iš projekto organizatorių Edgaras Stanišauskas.

Trečiojo „Fluxus“ ministerijos projekto planuose - šurmuliuojantis menų inkubatorius, suteiksiantis patalpas ir sutelksiantis kūrybininkus iš visų šalies kampelių, parodų - ekspozicijų erdvės menininkų darbams eksponuoti, koncertų ir šokių repeticijų bei teatro ir konferencijų salės, o ką jau kalbėti apie plačiai nekomerciniams filmams duris atversiančią kino salę.

Pirmoji „Fluxus“ ministerija 2010 metais įsikūrė Vilniuje, buvusiame Sveikatos ministerijos pastate, Gedimino pr. 27 – šis projektas pavertė Vilnių „Fluxus“ sostine, be to, atgaivino Gedimino prospektą ir pakeitė miestiečių požiūrį į meną. Šimtai menininkų, tūkstančiai renginių ir dešimtys tūkstančių dalyvių kasdien kvietė į „Fluxus“ ministeriją.

Pabaigus projektą Vilniuje, jis po pusmečio iškeliavo į Kauną, kur įsikūrė apleistame avalynės fabrike „Lituanica“. Šiandien apie šį projektą kauniečiams, kasdien važinėjantiems pro Kauno pilį, primena unikalus ir Kauną visame pasaulyje garsinantis meno kūrinys – Senelis Išminčius, o pati Kauno „Fluxus“ ministerija buvo pripažinta vienu geriausių klubų Europoje.

Šiandien projekto organizatorių komanda kviečia visuomenę nuspręsti, kuriame mieste duris atvers „Fluxus“ ministerija.

Kaunas, Vilnius, o galbūt Klaipėda? Balsuok už tą miestą, kuriame norėtum dar kartą išvysti atgimusį, didžiulės sėkmės sulaukusį projektą.


Šiame straipsnyje: fluxus ministerijakultūramenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tas fluxsus

tas fluxsus portretas
sizofreniku menas

Aferistai

Aferistai portretas
Nereikia čia jų.

Marius

Marius portretas
Kaunas - Lietuvos sirdis lauksime jusu cis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių