Atgiję literatūros personažai Vilniaus gatvėse ieškojo savo kūrėjų

  • Teksto dydis:

Vasario 12 d. popietę Vilniaus centre atgijo ir savo kūrėjų ieškojo žinomi literatūros personažai. Hamletas, Vingių Jonas, Esmeralda su Kvazimodu ir kiti herojai peržengė knygų ribas, įsikūnijo ir pasklidę po Vilniaus gatves ieškodami autoriaus, miestiečius kvietė į vasario 25-28 d. vyksiančią 17-ąją Vilniaus knygų mugę, kurios tema – „Personažas ieško autoriaus“.

„Personažai ir kūrinių herojai gyvi ne tik popieriaus lape ar ekrane. Jie visuomet tarp mūsų, greta. Jie gyvi, nes aktualūs, pasakojantys amžinas istorijas, suteikiantys mūsų kasdienybei netikėtumo, įkvėpimo, idėjų. Norėjome, kad miestiečiai tai pajustų,“ – teatralizuotos eisenos idėją pristatė parodų ir kongresų centro LITEXPO parodų grupės vadovė Milda Gembickienė.

Vilniečių akis traukė ne tik po parduotuves, kavinukes, knygynus ir gatves aktyviai autorių ieškoję literatūriniais personažais persirengę „Vilniaus Senamiesčio teatro“ aktoriai, bet ir dėmesį prikaustę įspūdingo dydžio kojūkininkai.

Pasak eisenos organizatorių, šiemet didžiausia Baltijos šalyje knygų mugė kvies ne tik skaityti, bet ir įdėmiai įsižiūrėti į aplinką, pasiruošti gyvam susitikimui akis į akį su kūrėjais, autoriais, leidėjais ir bičiuliais.

Keturias dienas, vasario 25-28 d., truksiančioje mugėje dalyvaus 330 leidyklų iš Lietuvos ir užsienio šalių, vyks per 400 kultūrinių renginių ir susitikimų.

Lankytojus vėl džiugins naujausių knygų pristatymai, susitikimai su Lietuvos ir užsienio rašytojais, meno parodos, kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“. Rimtiems pokalbiams kvies Diskusijų klubas, vyks filmų peržiūros Knygos kino salėje, poezijos skaitymai Literatų svetainėje, muzikiniai pasirodymai dukart išaugusioje Muzikos salėje, šurmuliuos amžinai gyvas bukinistų pasažas bei bus surengtas pirmasis mugės istorijoje antikvarinių knygų aukcionas.

Mugės programa: http://bit.ly/1mfFpqc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių