A.Smilgevičiūtės ir „Skylės“ antologinis albumas - jau prekyboje

Šiandien Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ gerbėjai gali džiūgauti - prekyboje pasirodo antologinis grupės albumas "Sapnų trofėjai".

Jis apima charakteringiausias dainas nuo pat grupės įsikūrimo iki dainų, kurios dar neskelbtos, bei naujų. „Kūrybiniame kelyje buvo visko - dainų apie žydinčias moteris, laukiančias kazokų, pankiška dvasia nugyventų periodų, muzikos spektakliams, roko operoms...Išsirinkti dainas ir suverti ant vieno siūlo nėra paprasta, tačiau neabejotinai tai yra įvairialypis ir spalvingas vėrinys,“ - sakė grupės siela Rokas Radzevičius.

„Skylės“ istoriją galima būtų skelti perpus - ankstyvasis iki Aistės atėjimo, o kitas - jau su Aiste. Todėl ir  albumas dvigubas- „vyriškojo periodo“ dainos viename, o moteriškoji linija - kitame.

Ankstyvojo  periodo „hitai“ ir sudarys pirmąjį „Sapnų trofėjų“ diską: „Kazokai“, „Sapnas“, neseniai naujai perrašyta albumo „Periklių giesmės“ daina „Ernestas“ ir kt. Antrojo disko dainų sąraše - klausytojų pamėgtos dainos iš „Babilono“ (2000), „Povandeninių kronikų“ (2007), dainos, naujai perrašyta ir perdainuota kalėdiniam „Miraklio“ spektakliui „Saulės kelionė“ (1995) sukurta daina „Dvyniai“ bei ypatingas „Meilės dueto“ iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“ „live“ įrašas.

„Sapnų trofėjai“ - išties puiki proga susipažinti su "Skylės" kūrybine istorija žmonėms, kurie šią grupę atrado tik po paskutinio albumo „Povandeninės kronikos“ sėkmės. O senieji grupės gerbėjai turės galimybę klausytis senų pamėgtų dainų, kurios iki šiol buvo prieinamos tik populiarumą praradusioje laikmenoje - magnetinėse kasetėse.

Albumo „Sapnų trofėjai“ pristatymo koncertai:

Lapkričio 17 d. Panevėžyje, J.Miltinio dramos teatre;

Lapkričio 27 d. Kaune, VDU didžiojoje salėje;

Lapkričio 28 d. Klaipėdoje, koncertų salėje;

Gruodžio 8 ir 9 d. Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje.

Daugiau informacijos apie koncertus galima rasti www.skyle.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių