A.Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ rudenį išleidžia naują albumą „Broliai“

Po daugiau nei metus trukusio intensyvaus darbo, Aistė Smilgevičiūtė, Rokas Radzevičius ir grupė „Skylė“ baigia būsimojo albumo „Broliai“ įrašus.


Šiuo darbu siekiama įamžinti Lietuvos laisvės kovotojų – partizanų – atminimą ir sudominti jaunąją kartą ir kitas, tiesiogiai su šia tema nesusijusias, visuomenės grupes.

Viena užduočių – ugdyti nuoširdų, o ne deklaratyvų patriotiškumą.

Idėjos įgyvendinimui pasirinktas autorinės kūrybos kelias. Kompaktinėje plokštelėje „Broliai“ numatoma išleisti iki 20 dainų, kurios remiasi autentiška medžiaga – mintimis, kurios išdėstytos Liongino Baliukevičiaus – Dzūko dienoraštyje, kitų kovotojų atsiminimuose, partizaniškų dainų nuotaikomis ir lyrikoje randamais poetiniais įvaizdžiais.

Atsiremiama ir į archajinę lietuvių karinę dainą, kur ieškoma kovinės ir pasipriešinimo dvasios užuomazgų. Stengiamasi permąstyti ir surasti šiuolaikinės kartos santykį su šiuo Lietuvos istorijos tarpsniu bei išryškinti nepasidavusio ir kovai nusiteikusio žmogaus dvasią.

Idėją siekiama įvilkti į modernią, jaunajai kartai priimtiną muzikos ir poezijos formą.

Vengiant plastmasinio skambesio, vyraujančio pop muzikoje, dainas ketinama atlikti ir įrašyti gyvais instrumentais. Be tradicinio roko grupei instrumentų sąstato įtraukiami tematiškai artimi instrumentai – akordeonas, liaudiški mediniai pučiamieji, kanklės. Šalia solistų svarbią vietą muzikiniame audinyje užims vyrų vokalinė grupė, praturtins styginių kvartetas. Styginius aranžuoja Andrius Kulikauskas. Šalia visiškai naujų šiuolaikinių tekstų, buvo sukurta muzika ir keliems autentiškiems partizanų eilėraščiams, sutartinei, kurios melodija neišliko iki šių dienų.

2009 m. rugpjūtį didžioji dalis koncertinės programos buvo pristatyta  tūkstantinei auditorijai, susirinkusiai į festivalį “Mėnuo Juodaragis XII ”, o vėliau ir keletoje kitų koncertų, kur pasirodymai buvo šiltai priimti bei susilaukė rezonanso.

Albumas „Broliai“ pasirodys prekyboje spalio-lapkričio mėn. Numatomi ir albumo pristatymo koncertai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.


Šiame straipsnyje: Aistė Smilgevičiūtėskylė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių