Artėja alternatyvus muzikos ir menų festivalis „Yaga 2009“

Ne vienas yra tarstelėjęs, kad šiuolaikinė civilizacija juda savęs naikinimo linkme: aštrėja ekologinės problemos, gilėja nesveiko gyvenimo būdo pasekmės ir žlunga moralės principai.

Daugėjant „planetos gelbėjimo“ planų, į kovą už žmonijos ateitį pakilo ir tarptautinis muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga 2009“. Vienintelis tokio pobūdžio ir didžiausias Pabaltijyje sąskrydis po atviru dangumi, vyksiantis liepos 23-27 d., įsikurs Dzūkijos miškų apsuptyje, ant Spenglos ežero kranto.

Čia veiks trys pagrindinės tematinės erdvės: muzikinė „Šokių laukymė“, „Chill-out/alternative giraitė“ ir švietėjiška „Healing area“. Jas nuspalvins turtinga audiovizualinė programa, atlikėjai iš 13 pasaulio šalių ir įspūdingos dekoracijos, kurias ruoš „Flowers Of Life“ komanda iš Suomijos. Dekoracijos, lazerių šou, vizualizacijos, švarus galingas garsas, fakyrų pasirodymai ir meniniai performansai padės atitrūkti nuo kasdienybės ir pasinerti užburiančių ritmų sūkuryje. Renginyje skambės plataus spektro elektroninė ir gyvoji muzika - viskas nuo IDM, etno ir ambient iki techno bei psy-trance.

„Yagoje“ taip pat veiks švietėjiškai programai skirta „Healing area“, kur lankytojai bus kviečiami pažinti savo galimybes bėgdami per žarijas, maudydamiesi lauko pirtyje ar užsiimdami joga. Ten pat bus galima pasiklausyti paskaitų apie žmogaus sugebėjimų lavinimą, netradicinius gydymosi būdus, pasimokyti groti didžeridu ar būgnais, pasimėgauti masažu ar sudalyvauti arbatos gėrimo ceremonijoje.

Be to, festivalyje įsikurs lauko kino teatras, rankdarbių prekystaliai, palapinių miestelis, o sveiko maisto virtuvės maitins lankytojus įvairių pasaulio kraštų tradiciniais valgiais.

Atvykimas autobusu, traukiniu, automobiliu ar autostopu: http://www.yaga.lt/vieta.html

VIETA: Ežeraičių miškas, Spenglos ežeras, Varėnos r.

LAIKAS: liepos 23 d. 18 val. - liepos 27 d. 22 val.

KAINA: 65 Lt. visoms dienoms. Vaikams iki 12 m. - nemokamai.

 

Būtina pasiimti šiuos daiktus:

  • Palapinę – jūsų stogas festivalio dienomis.
  • Miegmaišį, turistinį kilimėlį ir antklodę – jūsų baldai ir patalai.
  • Tarą, kurią pildysite šaltinio vandeniu.
  • Ekologišką muilą ar prausiklį - paprasčiausias bespalvis muilas be kvapo puikiausiai tiks. Taip pat, nepamirškite pasirūpinti dantų pasta be fluoro junginių.
  • Jei nenorite tapti maistu uodams, pagalvokite apie „anti-uodinį“ preparatą (citrinos žievė padeda geriau, nei chem.preparatai, kurie tik imituoja citrinos kvapą) ir pasirūpinkite rūbais ilgomis rankovėmis.
  • Šiltus drabužius nakčiai.
  • Muzikos instrumentus, dekoracijas kempingui, smilkalus ir viską, ko manote, kad jums gali prireikti gamtoje.
  • Festivalyje alkoholiu prekiaujama nebus, tad pasirūpinkite juo iš anksto, jei yra poreikio.

Šiame straipsnyje: yagaSpengla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių