Armėnija boikotuos Euroviziją Azerbaidžane (papildyta)

Armėnija trečiadienį pasitraukė iš Eurovizijos, protestuodama, kad šis dainų konkursas šiemet vyks Azerbaidžane, kuris yra pagrindinis Jerevano priešas, pranešė valstybinis transliuotojas.

„Armėnija nusprendė atsisakyti 2012 metų Eurovizijoje Baku“, - šio konkurso finalinį koncertą turėjusios transliuoti Armėnijos visuomeninės televizijos direktorius Gagikas Buniatianas sakė naujienų agentūrai AFP.

Tačiau jis atsisakė nurodyti šio sprendimo priežastis.

Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje kovėsi dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono, o per šį konfliktą žuvo apie 30 tūkst. žmonių.

Nors 1994 metais buvo paskelbtos paliaubos ir daugelį metų vyko derybos, taikos abiejų šalių sutartis taip ir nebuvo pasirašyta.

Šį spalvingą popmuzikos šou organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pareiškė esanti nusivylusi dėl „nevykusio“ sprendimo.

„Esame išties nusivylę transliuotojo sprendimu pasitraukti iš šių metų Eurovizijos dainų konkurso, - jo vadovas Jonas Ola Sandas rašo EBU svetainėje. - Nepaisant EBU ir priimančio transliuotojo pastangų užtikrinti sklandų Armėnijos delegacijos dalyvavimą šių metų konkurse, nuo mūsų nepriklausančios aplinkybės atvedė prie šio nevykusio sprendimo.“

Grupė armėnų popmuzikos dainininkų paskelbė Eurovizijos boikotą praeitą mėnesį.

„Atsisakome pasirodyti šalyje, gerai žinomoje dėl masinių žudymų ir armėnų žudynių; šalyje, kurioje antiarmėniškos nuotaikos pakylėtos iki valstybės politikos lygio“, - sakoma pranešime, kurį pasirašė 22 dainininkai, tarp jų trys buvę Armėnijos atstovai Eurovizijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa portretas
ir lietuvai nera ko ten dalyvauti

KAIP

KAIP portretas
TIK JUODI, TAIP KARIAUJA KAIP POPUASAI

Kas norės tas supras

Kas norės tas supras portretas
Shat lava:)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių