Ar tikrai garsi atlikėja naudojasi vaiko negalia?

Sunkią negalią turinčios mergaitės mama ieško teisybės. Prieš kelis mėnesius ji netyčia išgirdo, kad garsi dainininkė Birutė Petrikytė jos neįgalios dukrelės vardu kviečia visus į savo koncertus. Net ne šiaip koncertus, bet į tarptautinį šlagerių festivalį. Buvo daug interviu pasisakymų, kuriuose Birutė pasakojo apie labai sergančią mergaitę, kuriai nori padėti, tačiau dainininkė painiojo mergaitės metus, diagnozę. Mergaitės mama E. Švenčionienė šiandien retoriškai klausia: kodėl nepaskambino mums, kodėl nepasitarė, kodėl neinformavo, kodėl nepakvietė į koncertus?

“Jei neinformavo apie savo norus, reiškia mes jiems nebuvo reikalingi. Pasidarė koncertus, išsidalino pinigus, ir mes niekam nereikalingi," - atsidūsta ponia Erika.

Daug metų E. Švenčionienė rinko pinigus savo dukrelės gydymui, todėl visada stengėsi, kad visi surinkti pinigai būtų kaip įmanoma skaidresni, kad aukoję žmonės žinotų, kaip jie buvo išleisti ir kiek jų dar reikia. Per tuos šešerius metus, kai Erika su vyru Gvidu augina sunkią negalią turinčią dukrą, jie išmoko nieko neslėpti, juk puikiai supranta – jų vaiko sveikata priklauso nuo žmonių gerumo.

„Dabar visa Lietuva gali pagalvoti, kad mes pinigaujamės, juk mergaitė mūsų sveiksta sparčiai, mums jau nebereikia to brangaus gydymo,“ - sako E. Švenčionienė. Ir tikrai dabar Urtelės tėvai džiaugiasi mergaitės daroma pažangą, jie jau nebeprašo žmonių pagalbos, bet jų nelaime toliau naudojasi kiti.

Dainininkė B. Petrikytė neneigia, kad dalyvavo labdaros koncertuose, tačiau neigia juos organizavusi. Pinigų atlikėja neužsidirbo, nes koncertai buvo nuostolingi. Dainininkė teigia, kad iš surinktų pinigų tik degalų užsipylė kelionėms į Alytų ir Panevėžį.

Žmonės, kurie šia istoriją stebi iš šalies, piktinasi. Juk nelaime buvo pasinaudota, mergaitės istorija buvo viešinama ir platinama, jos vardu žmonės buvo kviečiami į koncertus, buvo raginami aukoti, todėl net jei nebuvo surinkta pinigų, koncerto organizatoriai privalėjo pervesti į mergaitės sąskaita bent kuklią sumą. Ką apie tai mano pati Birutė Petrikytė?



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
sena tarka ,netinkama apyvartai, tai pradejo naudotis vaikais,

Rasa

Rasa portretas
jai tai tiesa tai labai negrazu

irena

irena portretas
Na, jei taip, tai geda dainininkei, ne ubagyte, galejo ir pati padeti, kokia turejo teise neatsiklausus tevu tai daryti?! As tevu vietoje pareikalauciau viesai atsiprasyti ir...reiketu patikrinti, kiek is tiesu yra teisingas tas balansas-pajamo-islaidos...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių