Ar atpažintumėte filmuotoje medžiagoje įamžintą garsų Lietuvos dainininką?

  • Teksto dydis:

Ar patikėtumėte, kad šioje filmuotoje medžiagoje yra mums visiems puikiai pažįstamas Lietuvos dainininkas? Tai tokių hitų kaip „Tu vėjo paklausk“, „Dalužė“, „Mano kraštas“, „Šiam pasauly visko būna“ atlikėjas, kurį šiame video įmanoma atpažinti tik iš balso ir duobučių skruostuose!

Taip, tai Gytis Paškevičius ir jo 1988-ųjų gastrolės Meksikoje kartu su estradiniu orkestru „Oktava“. Kaip teigia pats atlikėjas, kai kurie dalykai niekada nesikeičia: „Man ir pačiam keista žiūrėti šiuos įrašus (šypsosi). Tačiau ir tada ir dabar vienas dalykas yra toks pats – vienodai daug laiko reikia skirti repeticijoms ir aš vis dar prieš kiekvieną pasirodymą labai jaudinuosi, – sako G. Paškevičius. – Kaip tik praėjusį penktadienį vėl pajutau visus tuos jausmus, kai lipau į sceną Klaipėdoje“.

Šiuo metu Lietuvos muzikos seras G. Paškevičius jau pradėjo savo koncertinį turą „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“ Klaipėdoje, kur buvo pristatytas ir jo naujas albumas tokiu pačiu pavadinimu. Na, o šį penktadienį atlikėjo laukia pasirodymas Šiauliuose. Visiems žinomas ir naujas dainas vilniečiai kartu su Gyčiu dainuos rugsėjo 29 d. Lietuvos sostinėje. Na, o spalio 6 d. G. Paškevičius koncertinį turą vainikuos Lietuvos krepšinio širdyje – Kaune, kur nuskambės paskutiniai, bet patys įsimintiniausi ir nuoširdžiausi koncertinio turo akordai.

G. Paškevičiaus grupė, prisidėjusi prie naujo albumo „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“ įrašymo ir šiuo metu atliekanti pasirodymą kartu su atlikėju: Dainius Pulauskas – klavišiniai, Raimondas Dauginas – klavišiniai, Tomas Varnagiris – gitara, Tadas Žukauskas – bosinė gitara, Linas Būda – mušamieji, Arkadijus Gotesmanas – perkusija, Valerijus Ramoška – trimitas, Laurynas Lapė – trimitas, Liutauras Janušaitis – saksofonas, klavišiniai, Valentas Marozas – trombonas, Albinas Gražulis – trombonas; kvartetas „Cappella‘A“: Kristina Jatautaitė – pritariamasis vokalas, Rasa Serra – pritariamasis vokalas, Aušra Smičiūtė – pritariamasis vokalas, Mindaugas Putna – pritariamasis vokalas. G. Paškevičiaus koncertų svečias – džiazo muzikantas, saksofonistas Petras Vyšniauskas.


Šiame straipsnyje: Gytis PaškevičiusOktava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių