A.Orlovos būsimi koncertai – su nauja videoprograma

Kartu su liepos 1 dieną išleidžiamu nauju albumu „Mutabor“ Alina Orlova pristatys ir naują koncertinę programą su specialiai Alinai menininkų sukurtais video etiudais. Keturiolika video darbų albumo „Mutabor“ koncertinei programai sukūrusi kūrybinė komanda www.pvz.lt dalijasi pirmuoju video dainai „Čudesa“ (liet. „Stebuklai“).

Ruošdamasi albumo „Mutabor“ pristatymui liepos 1 dieną Vilniuje ir būsimiems koncertams kituose miestuose, dainininkė Alina Orlova kasdien repetuoja su pagausėjusia muzikantų grupe. Intensyviai koncertams ruošiasi ir kūrybinė komanda www.pvz.lt, kuri kiekvienai antrojo dainininkės albumo dainai sukūrė po video istoriją.

Porą mėnesių užtrukę filmavimo darbai jau baigti. Kūrybinės komandos nariai Rudolfas Levulis, Kamilė Kaniušonytė ir Paulius Mazūras per tą laiką aplankė keliolika vietų – nuo kalėjimo iki senelių namų. „Kiekvienas video pasakoja atskirą istoriją. Žiūrint juos visus kartu, galima pamatyti tam tikrą Lietuvos socialinį skerspjūvį,“ – pasakojo video menininkas R. Levulis. Keturiolikos dokumentinių video užfiksuotos natūralios skirtingų  visuomenės grupių erdvės, elgesys ir emocijos.

Video autoriai pasakoja, kad filmuodami Alinos dainų istorijas, nenorėjo apsiriboti tik dainos iliustravimu. „Savo video norėjome praplėsti dainos kontekstą. Sukūrėme tam tikrą kontrastą tarp dainos ir vaizdo -  norime, kad žiūrovas susikurtų savo interpretacijas,“ – apie video novelių ir dainų ryšį pasakojo R. Levulis.

Šiandien kūrybinė komanda pirmą kartą pristato savo darbo rezultatą – video pasakojimą Alinos Orlovos naujai dainai „Čudesa“ (liet. „Stebuklai“). Tai video pasakojimas iš kiekvieną savaitę Kirtimuose vykstančių šokių „Kam per 30“.

Naują albumo „Mutabor“ muzikinę ir video programą Alina Orlova ir video menininkų komanda pristatys oficialiame albumo pristatymo koncerte liepos 1 dieną Piano.lt kiemelyje, Vilniuje.

Alinos Orlovos koncertą nuspresta pradėti 22 val. nes būtent tada baigsis paskelbtas 3 dienų gedulas mirus Prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui.


Šiame straipsnyje: Alina OrlovaMutabor

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių