Anykščiai taps bardų sostine

Paskutinį vasaros savaitgalį galima praleisti su dainuojamąja poezija. Tereikia nuvykti į Anykščius, kur penktadienį ir šeštadienį vyks festivalis "Purpurinis vakaras".

Anykščių Dainuvos slėnyje antrą kartą vyksiantis nacionalinis dainuojamosios poezijos festivalis šįkart bus skirtas garsiausio Lietuvos bardo Vytauto Kernagio atminimui.

"Purpurinis vakaras" prasidės penktadienį ir baigsis šeštadienį vėlai vakare. Į Anykščius iš kitų Lietuvos vietovių atvykusiems bardams bėdų dėl nakvynės neturėtų kilti – Dainuvos slėnyje prie Šventosios upės, ten, kur ir vyks pagrindiniai festivalio koncertai, išdygs palapinių miestelis.

"Šioje vietoje kadaise yra sutilpę net 2 tūkst. palapinių, – tikino viena festivalio organizatorių Alina Semionova. – Šįkart tokio būrio žmonių gal ir nesulauksime, bet keli šimtai tikrai turėtų susirinkti."

"Purpurinio vakaro" organizatoriai žada, kad Anykščiuose savaitgalį nepasiklys net ir tie, kurie į šį Aukštaitijos miestelį atvyks pirmą kartą. Su Anykščių savivaldybe sutarta, kad prie kiekvieno kelio įvažiuoti į miestą bus nuorodos į Dainuvos slėnį.

Pirmasis festivalio koncertas čia prasidės penktadienį 19 val. Dainuojamosios poezijos mėgėjai scenoje išvys grupes "Stipriai kitaip", "Liūdni slibinai", "Užupio ansamblis", "Muzikinis ekspresas", Joną Talandį, Eglę Gelažiūtę, Artūrą Dubaką, Daną Kamarauską, Almą Katinaitę, Simoną Nekrošių, Tomą Pupinį, Karoliną Žernytę ir Editą Zečiūtę. Kiekvienas koncerto dalyvis, be savo autorinės programos, atliks ir po vieną V.Kernagio dainą.

Pasibaigus koncertui, apie 22.30 val., Anykščių koplyčioje vyks "Baltosios knygos" skaitymai. Vakare dalyvaus knygos sumanytojas ir sudarytojas Vytautas V.Landsbergis, bardas Gediminas Storpirštis, kraštotyrininkas Jonas Vaiškūnas iš Molėtų, bioenergetikė Svetlana Smertjeva.

Šeštadienį nuo 18 val. Dainuvos slėnyje vyks pagrindinis ir finalinis festivalio koncertas. Jame dalyvaus Kostas Smoriginas, Aidas Giniotis, Andrius Kulikauskas, Saulius Bareikis, G.Storpirštis, V.V.Landsbergis, Domantas Razauskas, Giedrius Arbačiauskas, Mindaugas Ancevičius, Ieva Narkutė, Justas Tertelis, Kreivas ir Raimonda, Vygintas Zmejauskas, Kazimieras Jakutis ir kt.

Vieta: Anykščiai, Dainuvos slėnis.

Laikas: rugpjūčio 28 d. nuo 19 val., rugpjūčio 29 d. nuo 18 val.

Kaina: viena diena – 10, 15 litų, dvi dienos – 20 litų. Bilietus galima įsigyti vietoje.


Šiame straipsnyje: bardai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių