Antano Strazdo eilėraščiai atgims teatre „Lėlė“

“Laedet animam meam vita mea” (lot. žeidžia mano sielą mano gyvenimas) - po tokiu skundu, turbūt, pasirašytų ne vienas poetas. Bet lietuvių literatūros istorijoj šita frazė prilipus prie kunigo ir poeto Antano Strazdo (1760-1833) legendos.

Pirmojo lietuviškų eilėraščių rinkinio „Giesmės svietiškos ir šventos“ (1814 m.) autoriaus gyvenimo nuotrupos ir keletas eilėraščių naujam kūriniui įkvėpė ne vieną lietuvių menininką. Tarp jų - ir Vilniaus teatro „Lėlė“ dailininkę Aušrą Bagočiūnaitę-Paukštienę.

Savo šešių Strazdo eilėraščių („Giesmė apie siratas“, „Gegužėlė“, „Kiškis“, „Strazdas“, „Giesmė apie vardą Marijos“, „Sielianka aušra“) pamatymus A. Bagočiūnaitė-Paukštienė pristatė teatro „Lėlė“ scenoje. Muziką renginiui parašė Faustas Latėnas, eilėraščius skaito Dalius Butkus, vaidina Vilius Kirkilionis, Nijolė Indriūnaitė, Elvyra Latėnienė ir Sigita Mikalauskaitė.

Šis spektaklis, skirtas suaugusiems ir vyresniųjų klasių moksleiviams, balandžio 11 d. bus rodomas 12 ir 14 val., o nuo gegužės mėnesio - 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių