Andriui Mamontovui – BBC žurnalistų dėmesys (papildyta)

Daininkas Andrius Mamontovas sulaukė BBC žurnalistų dėmesio.

Kaip rašo BBC, per šiemet vyksiančias Olimpines žaidynes Didžiojoje Britanijoje vyks ir daugybė kitų renginių.

Žiūrovai turės galimybę išvysti ir „garsiausią Lietuvos roko žvaigždę“ – Andrių Mamontovą, kuris jau 15 metų vaidina Hamletą.

Režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Hamletas“, kuris buvo sukurtas dar 1997 metais ir kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka A.Mamontovas,  bus parodytas Olimpiniame festivalyje, rengiamame Londono olimpiados proga. Spektaklis bus rodomas pasaulinio Shakespeare'o (Šekspyro) festivalio programoje liepos 2-3 dienomis.

„A.Mamontovas yra žymiausias vardas vietinėje muzikos scenoje jau beveik 25-erius metus“, - reportaže pristatomas muzikantas.

Atlikėjas pasakojo, kad iki darbo su E.Nekrošiumi ne itin domėjosi Williamo Shakespeare'o kūryba, mokykloje ji jam atrodė nuobodi. A.Mamontovas teigė, kad sovietmečiu, dėl priespaudos, teatras buvo įdomesnis, jame buvo užslepiama žinučių apie laisvę, kurių viešai išreikšti nebuvo galima.

„Šią pjesę galima įvairiai vartyti. Tu gali ją paversti politine, gali iš jos sukurti dramą, žmogišką istoriją, tačiau sovietmečiu teatre ieškodavai labai mažų detalių, kurių dėka aktoriai ar režisieriai siųsdavo slaptas žinutes. Dėl to mums jis ir labai patiko“, - kalbėjo kūrėjas.

„Hamleto“ premjera įvyko 1997 metų gegužės 11 dieną.

BBC korespondento Davido Sillito reportažas apie A.Mamontovą - čia.


Šiame straipsnyje: Andrius MamontovasBBC

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dami

Dami portretas
Va kas garsina ir taip menka musu salies varda. Saunuolis

Ieva

Ieva portretas
Štai kas yra Lietuvos elitas, žmogus, kuris tikrai garbina Lietuvos vardą, kurio gera klausytis ne tik dainuojant, bet ir kalbant. Jis niekada nenusikalba, kaip kai kurie, kurie sakosi esą Lietuvos ,,ELITAS" arba ,,aukštuomenė', nors iki jos jiems kaip iki mėnulio. Esu vyresnio amžiaus , bet šitas įdomus žmogus visada žavėjo savo buvimu savimi. Ir labai taikliai pasirinko jį BBC , nes jis niekados nepadarys gėdos prieš pasaulį Lietuvai.

emigrantas

emigrantas portretas
kaip smgu buvo si ryta per BBC breakfast zinias pamatyti Andriu,puikiai pristytas,pats grazia anglu kalba pasisake,ir puikiai nuteike naujai darbo savaitei.Pasirodo yra dar Lietuvoj nesugadintu zmoniu ,sekmes visiems !!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių