Amerikietiška trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ versija – kitąmet

Įkvėptas švedų filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ sėkmės, Holivudas jau rengia ir savą trilerio versiją. Kino teatruose ji turėtų pasirodyti jau kitąmet – 2011-ųjų gruodžio 21 d.

Trileris statomas pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“. Prancūzijoje populiarumu jis aplenkė net Harį Poterį, o Danijoje nusileido tik Biblijai! Knyga itin populiari ir Lietuvoje – jau du mėnesius ji nesitraukia iš labiausiai perkamų grožinės literatūros kūrinių dešimtuko pirmosios vietos.

Holivudinę knygos ekranizaciją sukurti patikėta režisieriui Davidui Fincheriui („Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“).

„Sony“ studijos savininkas Amy Pascalis prasitarė, kad planuojama ekranizuoti visą Stiego Larssono „Millennium“ trilogiją („Mergina su drakono tatuiruote“ yra tik pirmoji šios trilogijos dalis – aut. past.). Paklaustas ar kitas dalis taip pat režisuos D. Fincheris, jis atsakė: „Taip, aš to norėčiau. Ir jis to norėtų.“

Amy Pascalis, atskleidęs filmo premjeros datą, neigia kalbas, kad jau žinomi ir pagrindinių vaidmenų atlikėjai. Nors garsiai kalbama, kad žurnalisto Mikaelio Bliumkvisto personažą įkūnys šiuolaikinis Džeimsas Bondas – aktorius Danielis Craigas, „Sony“ studijos vadovas to nepatvirtina.

Kol kas nėra žinoma ir kas atliks sudėtingą Lisbetos Salander vaidmenį. Pranešama, kad į jį pretenduoja aktorės Mia Wasikowska (“Alisa stebuklų šalyje”), Ellen Page (“Džuno”) ir Carey Mulligan (“Išssilavinimas”).

Vaidmeniui atrinktos aktorės lauks didžiulis iššūkis – pranokti arba bent prilygti šį personažą europietiškoje filmo versijoje geneliai įkūnijusią švedų aktorę Noomi Rapace.

Europoje sukurta filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ versija pasaulyje jau susišlavė per 100 milijonų eurų. Ši ekranizacijos versija Lietuvos kino teatruose – nuo rugpjūčio 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių