A.Macijausko premijos laureatu tapo J.Šalkauskas

Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija ir Biržų rajono  savivaldybe šiemet jau trečius metus iš eilės įteiks tradicinę - Antano Macijausko -  premiją.

Rugpjūčio 7 d. 16 val. Biržų miesto šventėje Antano Macijausko premija bus įteikta žinomam žurnalistui, lietuvių kalbos puoselėtojui Juozui Šalkauskui, pranešė Lietuos žurnalistų sąjunga.

Trečiuoju šios premijos laureatu tapęs žurnalistas kaip tik mini ir savo kūrybinį jubiliejų - rugpjūčio 3 dieną sukako 40 metų, kai J.Šalkauskas pradėjo dirbti Lietuvos radijuje.

Žinią apie jam paskirtą Antano Macijausko premiją J.Šalkauskas sutiko vienu sakiniu: „Man tai netikėta ir smagu".

2008 m. įsteigtos Antano Macijausko premijos laureate tapo žurnalistė Indrė Makaraitytė, konkursų „Nacionalinis diktantas" bei „Padovanok Lietuvai viziją" sumanytoja ir vykdytoja. 2009-ųjų rugpjūčio pradžioje Biržuose, miesto šventės metu, dalyvaujant gausiai miestiečių, svečių bei žurnalistų bendruomenei Antano Macijausko premija buvo iškilmingai įteikta antrajai šios premijos laureatei - žurnalistei Vitalijai Morkūnienei.

Antano Macijausko premija skiriama žurnalistui už geriausius žurnalistikos darbus (straipsnius, publikacijas, televizijos ir radijo laidas paskelbtas visuomenės informavimo priemonėse per kalendorinius metus) arba iniciatyvas (įvykdytas per kalendorinius metus), ugdančias pilietinį patriotizmą, nacionalinio pasididžiavimo jausmą, meilę valstybinei kalbai ir nacionalinei kultūrai.

Antano Macijausko premija žurnalistui gali būti skiriama tik vieną kartą. Antano Macijausko premijos laureatui skiriamas Antano Macijausko medalis, premijos laureato diplomas, 2000 litų piniginis prizas ir monografija apie Antaną Macijauską.


Šiame straipsnyje: Juozas Šalkauskasžurnalistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių