Aktorius D.Skamarakas: mane žavi nuotykiai, bet pirato duona – ne man

Jau rytoj, penktadienį, Lietuvos kino teatruose pasirodys nepalaužiamos dvasios jūros vilkai su savo vadu, Piratų kapitonu, priešaky. Prie visai šeimai skirto animacinio filmo „Piratai! Nevykėlių kompanija“ (angl. „Pirates: Band of Misfits“) dirbo pasaulyje pamėgtų filmukų „Aviukas Šonas, „Viščiukų maištas“ bei „Volisas ir Gromitas“ kūrėjai. Naujausioje jų juostoje žiūrovai išvys itin kruopštų geriausių animatorių darbą, neįtikėtinus nuotykius ir kovą dėl garbės.

Žiūrovų patogumui filmas „Piratai! Nevykėlių kompanija“ buvo dubliuotas lietuviškai. Prie juostos įgarsinimo dirbo tokie aktoriai kaip Dalius Skamarakas, tapęs Čarliu Darvinu, Rolandas Kazlas, pasijutęs Piratų kapitono kailyje, Rimantė Valiukaitė, paskolinusi balsą karalienei Viktorijai, taip pat Evaldas Jaras, Severija Janušauskaitė, Tomas Žaibus ir kiti.

Čarlį Darviną įgarsinęs Dalius Skamarakas pasidalijo darbo prie juostos „Piratai! Nevykėlių kompanija“ įspūdžiais. „Šis filmas labai linksmas, apskritai dirbti prie šios juostos buvo labai smagu ir mano personažas buvo labai įdomus – ir blogas, ir geras. Buvo  ne taip taip smagu tik tada, kai garso režisierius liepdavo penkis kartus ką nors pakartoti“, – juokėsi aktorius. 

Didelis animacijos gerbėjas

Jis prisipažino labai mėgstantis animacinius filmukus. „Labai mėgstu, tačiau žmogui, kuriam jau 37-eri tai atrodo keistoka. Kadangi turiu dvi dukteris, vieną beveik trejų, o kitą mažesnę, aš su jomis žiūriu animacinius filmus, apsimetu, kad tai – tik dėl jų, bet iš tiesų ir pačiam labai įdomu“, – apie savo mažą suktybę pasakojo aktorius.

Pasak D.Skamarako, jam labai mielas sustabdyto kadro ar lėlinės animacijos būdas, kuriuo ir buvo sukurtas filmas „Piratai! Nevykėlių kompanija“. „Man taip kurti filmukai labai patinka, iš ankstesnių ypač įdomus buvo „Volisas ir Gromitas“. Tik viena bėda – juos labai sunku garsinti, nes tos nulipdytos figūrėlės, kurios filmuojamos, visuomet būna išsižiojusios ar išsišiepusios ir labai sunku pataikyti į jų artikuliaciją, žmogui tai nėra natūralu. Išėjus iš studijos man dar ilgai skaudėdavo žandus ir raumenis, nes tie personažai labai labai ryškiai ir raiškiai kalba“, – apie darbo subtilybes užsiminė jis.

Iš blogiuko – į gerietį

Pagal Anglijos gamtos tyrinėtojo Charleso Dawino prototipą sukurtą herojų įgarsinęs D.Skamarakas tvirtino atradęs įdomių savo personažo pusių. „Čarlis turėjo būti pakankamai nuobodus tipas, kuris eina per pasaulį, renka gyvūnus, juos užrašo, apžiūri, suskaičiuoja ir eina toliau. O kai pagalvoji, kiek pasaulyje yra gyvūnų, visokių augalų, vabzdžių, ypač džiunglėse, tada supranti, kad jis turėjo būti gana keistas. Tačiau šiame filme, man patiko tai, kad jis buvo labai žmogiškas, pasirodė su savo silpnybėmis ir net egoizmu. Tačiau smagiausia, kad į filmo pabaigą Čarlis tapo geras. Prieš tai jis buvo neigiamas, galėjo išduoti paslaptį, o kai jis pasikeitė man tiesiog apsalo širdis“, – su plačia šypsena pasakojo aktorius.

Pats D.Skamarakas prisipažino, kad tikru piratu vaikystėje tapti nesvajojo, nors žaidimo su piratišku prieskoniu būta. „Kur aš gimiau, Varėnoje, buvo tik labai maža, vadinamoji Varėnos jūra,  tad sunku buvo galvoti apie pirato karjerą. Tačiau mane nuo mažens žavėjo nuotykiai, filmai apie piratus ir lobiai, kuriuos mes patys užkasdavome ir grupėmis ieškodavome, buvo tų piratiškų žaidimų. Bet kad plaukčiau į tikrą jūrą ir ten leisčiau kelis mėnesius... Tai ne man. Mano ir gyvenime personažas „darviniškas“ – jam artimesnė žemė“, – tikino D.Skamarakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių