A.Ivanauskas: esu puikus pavyzdys, kad įdomiai galima gyventi visur

Šį pirmadienį, balandžio 30-ąją, 17.40 val. TV3 diskusijų laida „Pabandom iš naujo“ ir jos vedėjas Marijus Mikutavičius klaus – ar tikrai mažesni rajoniniai taškai beviltiškai grimzta į alkoholizmo liūną ir juose gyvenantieji yra pasmerkti degraduoti? Laidos svečias žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas laidoje papasakos suradęs „vienintelį Lietuvoje negeriantį kaimą“, o iš mažo Pabradės miestelio kilęs išskirtinių renginių organizatorius Alfas Ivanauskas taps gyvu įrodymu, kad lietuviai – ne vien bulvių ir runkelių tauta.

Ūkininkas entuziastas Pranciškus Alfredas Šliužas laidoje pasisakys už kaimą be televizoriaus ir chemijos, tokį, koks jis buvo prieš 200 metų. Jam paprieštaraus žurnalistas H. Vaitiekūnas, jau daugybę metų atradinėjantis lietuviško kaimo staigmenas. Jo įsitikinimu, kaimas turi būti modernus, kitaip XXI amžiuje neišliks.

Žinoma žolininkė Adelė Karaliūnaitė kaimą, atvirkščiai, matytų įvairiapusį, net ir su jame gyvenančiais užsieniečiais. Tačiau ką jie ten veiktų?

Lietuvos blaivybės sąjungos prezidentas Alfonsas Čekauskas pateiks faktų: „Pagal statistiką kaimo žmonės stiprių svaigalų išgeria daugiau negu miestiečiai. Tačiau kaime mažesnis gimstamumas, o statistika vedama įtraukiant ir kūdikius, ir senelius. Taigi pasakymas, kad visi kaimai prasigėrę – ne visai tiesa. Yra tokių kaimų, kur keletas gyventojų yra supirkę visą žemę ir labai šauniai tvarkosi. Be to, nežinau nė vieno didaus lietuvių rašytojo, kuris būtų kilęs ne iš kaimo. Ir didieji valstybės vadovai – Sniečkus, Brazauskas, Adamkus – taip pat iš kaimo.“

Laidos svečių nuomone, kaimą nuo alkoholizmo apsaugoti galima tik per mokyklas. Todėl jas būtina išsaugoti. Tuo bus įsitikinęs ir diskusijos dalyvis A. Ivanauskas, dirbantis išskirtinių renginių organizatoriumi. „Didžiąją gyvenimo dalį gyvenau Pabradėje, Švenčionių rajone, tačiau esu puikus pavyzdys, kad įdomiai gyventi galima bet kur. Save realizavau mokyklos ir miestelio renginiuose. Penkiolikos tapau mokyklos prezidentu“, – „Pabandom iš naujo“ žiūrovams pasakos Alfas.

Kaip vaikinas pagavo sėkmę sostinėje, kuo turėtų didžiuotis lietuviai ir ar įmanoma sulaikyti jaunimą mažuose miesteliuose – jau pirmadienį, balandžio 30-ąją, 17.40 val. M. Mikutavičiaus laidoje „Pabandom iš naujo“ tik per TV3!


Šiame straipsnyje: Alfas Ivanauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
sprendziant, kad nei vieno komentaro nera, mikutaviciaus laidos niekas neziuri :) visi uk, no, ir, ir kt. gyvena ir galvos sau neskaudinas, nes per 20 metu jau taip isiskaudejusi buvo... kad tegul kas nors kitas bando is naujo, o zmones tiesiog nori gyventi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių