A.Banderaso barzda filme „Prarasta kontrolė“ – ir tikra, ir dirbtinė

Ar yra ryšys tarp aktoriaus barzdos ir šnipo įvaizdžio? „Oskaro“ laureatas Stevenas Soderberghas atsakytų teigiamai.

„Oušeno“ trilogijos režisierius savo naujausiame filme – šnipų trileryje „Prarasta kontrolė“ subūrė Holivudo žvaigždžių komandą – Michaelą Douglasą, Channingą Tatumą, Ewaną McGregorą ir kitus. Suvaidinti parsidavėlį agentą jis pakvietė ispanų kilmės kino įžymybę Antonio Banderasą.

Aktorius tuo metu Brodvėjuje repetavo graiko Zorbos vaidmenį ir buvo užsiauginęs vešlią barzdą.

Vykdamas į susitikimą su Stevenu Soderbergu aptarti būsimojo vaidmens, aktorius vėlavo ir nespėjo nusiskusti.

„Atėjau į susitikimą su barzda, ketinau ją nusiskusti iškart po susitikimo. O jis man ir sako: „Nuostabu, man patinka tavo barzda. Aš jos noriu“. Aš prieštaravau: „Ne, maldauju, mano žmona mane nužudys, planavau ją nusiskusti dar šį vakarą“. Bet teko keturis mėnesius su ja pravaikščioti“, – guodėsi Antonio Banderasas.

Tuomet įvyko juokingas dalykas. Juostos „Prarasta kontrolė“ filmavimo darbams pasibaigus, Antonio Banderasas išskubėjo į Ispaniją vaidinti Pedro Almodovaro filme „Oda, kurioje gyvenu“, kai jam vėl paskambino Stevenas Soderberghas.

Pasirodo, režisierius, peržiūrėjęs jau nufilmuotą medžiagą, nusprendė padaryti tam tikrus pakeitimus filme ir nufilmuoti kelias papildomas scenas su Antonio Banderasu, tačiau aktorius jau buvo švariai nusiskutęs.

Holivudo kino kūrėjai nebeturėjo laiko laukti, kol Antonio Banderaso smakras vėl apžels, tad teko panašią dirbtinę barzdą priklijuoti aktoriui.

Dirbtinė barzda atrodė kaip tikra ir Antonio Banderasas graužė nagus, kad keturis mėnesius, kol vyko juostos „Prarasta kontrolė“ filmavimo darbai, negalėjo skustis ir vaikščiojo su barzda, kuri erzino jo žmoną.

Tiesa, filme yra epizodas, kai Antonio Banderaso personažas Rodrigas pasirodo jau be barzdos – pardavęs kolegas už didelę pinigų sumą, Rodrigas pakeičia išvaizdą ir pasislepia Maljorkoje. Rodrigas taip motyvuoja savo išdavystę: „Noriu naujo gyvenimo. Ir naujos žmonos“.

Kaip Antonio Banderasas atrodo su tikra ir dirbtine barzdomis galėsite pamatyti balandžio 27 dieną, kai intriguojantis Holivudo šnipų trileris atkeliaus į Lietuvos kino teatrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
barzdele visai nieko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių