70-metį mininti V. Povilionienė: didžiausia dovana – mane supantys žmonės

Lietuvių liaudies folkloro dainininkė, etnologė, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė Veronika Povilionienė penktadienį mini garbingą 70 metų jubiliejų. Kaip ji sako, didžiausia jos gyvenimo dovana – tai, kad ją supa daugybė puikių žmonių.

„Dievo dovana, kad mane supa labai puikūs, labai gražūs ir labai talentingi žmonės“, – pabrėžia V. Povilionienė.

Taip pat jai viena didžiausių gyvenimo dovanų – tai, kad gyvena būtent Lietuvoje.

„Kartais pagalvoju, kad gyvenimas mane įvairiais momentais apdovanojo nepaprastai gražiomis dovanomis. Kad išvydau pasaulį – tėvelių dovana, kad gyvenu Lietuvoje – irgi didžiulė dovana. [...] Puikų vyrą turiu – puiki dovana, tris vaikus – irgi puiki dovana, devynis anūkus ir begalę puikių žmonių aplinkui...“ – vardija jubiliatė.

Ji priminė, kad penktadienio vakarą 20.20 val. per LRT kultūrą bus transliuojamas jos koncertas „Rūta žalioji“. 

Pasveikino prezidentė ir premjeras

V. Povilionienę gimtadienio proga pasveikino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, per V. Povilionienės balsą Lietuva ir pasaulis pažįsta mūsų folkloro dainų grožį ir prasmę. Šalies vadovė pabrėžė, kad daug metų dainininkė saugo ir puoselėja tai, kas brangu kiekvienam lietuviui.

Prezidentė sveikinime pabrėžė, kad dainininkės pavyzdžio įkvėpti liaudies kultūrą, archajiškas mūsų protėvių sutartines, autentišką tautinį kostiumą vertiname kaip didžiausią turtą, kaip ypatingą ir puošnų tapatybės ženklą.

Garbingos sukakties proga šalies vadovė palinkėjo ilgų, gražių ir laimingų metų, kad V. Povilionienės dainos ir toliau džiugintų visų širdis, primindamos, kad turime didžiuotis savo kultūra.

Gyvenimas mane įvairiais momentais apdovanojo nepaprastai gražiomis dovanomis. Kad išvydau pasaulį – tėvelių dovana, kad gyvenu Lietuvoje – irgi didžiulė dovana.

Prie sveikinimų prisidėjo ir laikinai einantis ministro pirmininko pareigas Algirdas Butkevičius. Jis linki sveikatos, gražių akimirkų su brangiais žmonėmis, neišsenkamos klausytojų meilės ir pagarbos.

„Jūsų visas gyvenimas susietas su lietuvių liaudies daina – nepakartojama, brangia ir sava. Gerbiamoji Veronika, šiandien pagrįstai esate vadinama dainų karaliene, mūsų laikų išskirtine atlikėja. Įpratome Jus matyti ir girdėti dainuojančią, pasakojančią apie mūsų tautos papročius ir tradicijas. Gėrėdamiesi Jūsų talentu ir asmeniniu žavesiu, kartu mokėmės labiau mylėti savo šalies kultūrą, branginti ir suprasti sutartines, tradicines liaudies dainas, tinkamai įvertinti ir modernias aranžuotes.

Be Jūsų neįsivaizduojama nė viena dainų šventė, didieji folkloro festivaliai, televizijos projektai ir renginiai, o per valstybines šventes skambantis Jūsų unikalus balsas žadina patriotiškumo ir meilės Tėvynei jausmus. Už dainavimą Lietuvai ir pasauliui esate apdovanota daugeliu garbingų apdovanojimų. Išleidote kelias dešimtis įvairaus formato garso įrašų rinkinių, – juos su didžiuliu susidomėjimu ir dėkingumu klausys ne tik folkloro specialistai, bet ir ateities kartos“, – rašoma Algirdo Butkevičiaus sveikinime.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių