7 pirmo pasimatymo ir darbo pokalbio panašumai

Kada jaudinatės labiau – eidami į pirmą pasimatymą ar į darbo pokalbį? O kada daugiau laiko praleidžiate prie veidrodžio – kai einate susitikti su potencialiu darbdaviu ar potencialiu mylimuoju ar mylimąja? Manote, šie du dalykai neturi nieko bendro? Dar ir kaip turi!

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 7 dalykus, kodėl pirmas pasimatymas labai panašus į darbo pokalbį, ir pataria kaip elgtis, kad antras pasimatymas būtinai įvyktų!

Per trumpiausią laiką turite atskleisti kuo daugiau teigiamų savo savybių. Deja, pirmo įspūdžio nepakartosi, todėl tiek pirmame pasimatyme, tiek darbo pokalbyje turite minimaliai laiko atskleisti, koks, vienu atveju, esate nuostabus darbuotojas arba, kitu atveju, idealus mylimasis.

Atminkite, kad mergina (arba vaikinas), su kuria susipažinote, apie jus tikriausiai mažai ką žino, tad kuklumą palikite kitiems ir pasistenkite atskleisti geriausias savo savybes! Nenutylėkite, jei kuo nors intensyviai domitės. Ją (arba jį) tikrai kur kas labiau sužavės koks nors jūsų išskirtinis pomėgis ir išskirtinės savybės nei standartinės frazės, tokios kaip „esu draugiškas, paprastas", ir panašiai.

Nepamirškite kūno kalbos. Ar žinojote, kad daugiausia informacijos pašnekovas gauna iš kūno kalbos? Todėl svarbu bent šiek tiek pasidomėti neverbaline kalba. Ši taisyklė galioja tiek stengiantis gauti svajonių darbą, tiek geriant kavą su svajonių mergina ar vaikinu.

Jei esate tikri, kad norėtumėte tęsti santykius su naująja simpatija, jums tereikia išmokti keletą kūno kalbos triukų ir antras pasimatymas – garantuotas! Pavyzdžiui, „netyčia" jį (ją) vis draugiškai palieskite, žiūrėkite į akis ir nesėdėkite sukryžiavę rankų.

Privalote visą dėmesį skirti savo pašnekovui. Nesvarbu, ar esate pasimatyme, ar darbo pokalbyje, jei tikitės sėkmės, privalote visą savo dėmesį skirti pašnekovui. Mažiausiai, ką turėtumėte padaryti, tai palikti savo mobilųjį telefoną kur nors giliai kišenėje ar rankinėje, kad jis jums netrukdytų.

Kalbėjimas mobiliuoju telefonu yra vienas iš dalykų, kurių reikėtų vengti pirmojo pasimatymo metu, jei, žinoma, norite eiti į antrąjį. Jei geriate kavą su potencialiu mylimuoju, verčiau neflirtuokite su padavėju ir nekalbėkite tik apie save, o pokalbius apie tai, kad jums reikia numesti svorio, verčiau apskritai palikite aptarti su draugėmis.

Nepasimeskite nejaukiose situacijose. Tiek per pirmą pasimatymą, tiek darbo pokalbyje gali nutikti įvairiausių nemalonių situacijų, tačiau pasistenkite nepanikuoti. Jūsų racionalus elgesys netikėtose situacijose sužavės tiek potencialų darbdavį, tiek partnerį.

Mergina ar vaikinas, kuris bet kokius nesklandumus sugeba nuleisti juokais, tikriausiai kur kas labiau sužavės priešingos lyties atstovą nei koks nors niurgzlys. Netyčia išpiltas vynas, nevykęs filmas, nedirbanti kavinė, kurioje planavote išgerti kavos – visa tai tik smulkmenos, dėl kurių jūsų naujasis draugas ar draugė gali jaustis nemaloniai, tačiau sugebėdami su humoru priimti nesėkmes tik parodysite, koks esate nuostabus ar nuostabi. Net jei pasimatymas iš tiesų yra klaikus, būkite paprasčiausiai mandagūs ir neverkšlenkite.

Pasirūpinkite tinkama apranga. Juk žinote, kad pasitinkama pagal drabužį, o palydima pagal protą... Nėra abejonės, kad apranga yra tikrai ne paskutinėje vietoje, kai kovojate dėl savo svajonių darbo arba naujo draugo (draugės) dėmesio. Žinoma, į darbo pokalbį neisite apsirengę kaip į pirmą pasimatymą ir atvirkščiai, tačiau abiem atvejais turite pasirūpinti tinkama apranga. Kita vertus, netvarkinga, purvina, per daug atvira apranga netinka nei darbo pokalbiui, nei pasimatymui.

Pasiruoškite nemaloniems klausimams. Tiek darbo pokalbyje , tiek pirmajame pasimatyme galite tikėtis išgirsti tokių klausimų, apie kuriuos galbūt nenorėtumėte kalbėti. Pavyzdžiui, galbūt būsimas darbdavys paklaus, kodėl išėjote iš paskutinės darbovietės, o naujajai simpatijai gali rūpėti, kodėl nutrūko pastarieji jūsų santykiai. Beje, tiek vienu, tiek kitu atveju negalima versti kaltės buvusiems (buvusiam darbdaviui ar buvusiam mylimajam).

Nevėluokite. Verčiau nevėluokite nei į darbo pokalbį, nei į pirmą pasimatymą. Ateidami laiku paprasčiausiai parodysite pagarbą pašnekovui. Vėluodami leisite suprasti, kad jums nelabai rūpi šis susitikimas, o parodę tokį požiūrį skambučio iš potencialaus darbdavio ar mylimojo neverta laukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių