A. Kupčinskas: nelaukit Kalėdų senio, kuris atkastų kiemus

Šeštadienį prasidėjusi pūga nesitraukia. Dėl užpustytų kelių iki sergančiųjų negali privažiuoti ir greitosios pagalbos medikai. Vien sekmadienį Kauno ugniagesiams iš daugiabučių kiemų teko traukti keturis greitosios pagalbos automobilius.

Užpustyti kiemai tapo nepravažiuojami

Kauno gatvės pirmadienį iš ryto buvo tuštesnės. Nemažai vairuotojų nesugebėjo išvažiuoti iš savo kiemų dėl gausaus sniego, todėl nuosavą automobilį jiems teko išmainyti į viešąjį transportą.

„Pranešėme Miesto tvarkymui skyriui, kad Bakanausko gatvė visiškai užpustyta. Privačiuose namuose gyvenantys žmonės patys bando atsikasti savo kiemus, tačiau situacija bloga. Įvažiuoti į Narsiečių rajoną taip pat neįmanoma“, – pasakojo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Centro seniūnas Vytautas Pauliukas taip pat patvirtino, kad Kauno centre situacija sudėtinga. Nors daugiabučių namų šioje teritorijoje mažiau, kai kurie kiemai irgi neišvažiuojami.

„Raginsime visus gyventojus imtis kastuvų ir valyti savo kiemus, nes per Kalėdas bus tiesiog neįmanoma išvažiuoti“, – teigė seniūnas.

Meras ragina čiupti kastuvus

Kauno meras Andrius Kupčinskas perspėjo, kad savivaldybė jau pradėjo svarstyti galimybę skelbti ekstremalią situaciją Kaune.

„40 centimetrų snygio dar nėra, tačiau jeigu sniegas ir toliau nesiliaus, o panašu, kad ir toliau snigs, teks mieste skelbti ekstremalią situaciją“, – teigė miesto vadovas A. Kupčinskas.

Meras užsiminė, kad šiandien įpareigojo bendrovę „Kauno švara“ daugiau dėmesio skirti ne tik gatvėms, bet ir šaligatviams.

Kaip tikino miesto vadovai, bendrovė „Kauno švara“ artimiausiu į pagalbą ketina pasitelkti papildomos technikos, kurią skolinsis iš savo subrangovų – bendrovių „Kausta“ ir „Kauno keliai“.

„Raginu visus kauniečius nelaukti Kalėdų senelio ar gero dėdės, kuris atkas daugiabučių kiemus, o patiems pasiimti kastuvus ir atsikasti savo kiemus“, – sako A. Kupčinskas.

Tikisi, kad sniego vežti nereikės

„Situacija labai sudėtinga. Bendrovės „Kauno švara“ barstytuvai ir valytuvai pralaukė, kol baigsis rytinis pikas, ir vėl metė visas pajėgas į miesto gatves“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Anot A. Pakalniškio, darbus itin sunkina stiprus vėjas, kuris į visos šonus pusto sniegą.

Valdininkas tikino, kad savivaldybė dar nesvarsto galimybės kur nors išvežti susikaupusį sniegą. „Tai labai brangi paslauga, tikimės, kad to neprireiks“, – svarstė vedėjas.

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitės pabaigoje į Lietuvą atkeliaus dideli šalčiai, tačiau nustos snigti, todėl tikimasi, kad iki Kalėdų pavyks išvaduoti miestą nuo sniego.

Autobusai klimpsta sniege

„Kaip bebūtų keista, per visą savaitgalį nebuvo nė vieno eismo įvykio, į kurį būtų pakliuvęs nors vienas autobusas“, – džiaugėsi bendrovės „Kauno autobusai“ transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis.

Direktorius tvirtino, kad tokiomis oro sąlygomis autobusams laikytis numatyto tvarkaraščio neįmanoma, tačiau nei vienas autobusų maršrutas nebuvo atšauktas.

R. Stankaitis teigė, kad ne vienas autobusas šiomis dienomis sugedo ar buvo užklimpęs.

„Džiaugiamės, kad bent įmanoma pravažiuoti, įvažiuoti į įkalnes“, – sakė R. Stankaitis.

Bendrovės „Autrolis“ keleivių vežimo vadovas Algirdas Širvinskas taip pat tikino, kad pūga apsunkina darbą, tačiau visi suplanuoti troleibusai išvažiavo į Kauno gatves.

„Pirmadienio rytą Taikos prospekte troleibusams buvo sunkiau važiuoti, bet ne dėl sniego kaltės – įvyko avarija, todėl vairuotojai labai vėlavo“ , – teigė A. Širvinskas.

Savaitgalį užfiksuotos 33 avarijos

Policijos duomenimis, gruodžio 14–16 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje užfiksuoti trys įskaitiniai eismo įvykiai su nukentėjusiaisiais ir 42 techniniai eismo įvykiai, kurių metu buvo apgadintos transporto priemonės (policija neturi tų eismo įvykių duomenų, kurių vairuotojai nekvietė policijos, sutarė dėl kaltės ir užpildė eismo įvykio deklaracijas). Laimė, šiuose eismo įvykiuose žuvusiųjų pavyko išvengti.

Iš minėtų įvykių Kaune per tris dienas, nuo penktadienio iki pirmadienio ryto, užfiksuotos 33 avarijos.

„Šiandien iki pietų Kaune policijos pareigūnai užfiksavo 9 avarijas, iš jų 3 – įskaitinės", – teigė policijos atstovas K. Kasciukevičius.

Atstovas spaudai pasakojo, kad vieno eismo įvykio metu nukentėjo pėstysis, kita avarija įvyko susidūrus keliems automobiliams Karaliaus Mindaugo prospekte – prireikė ir medikų pagalbos. Dar vienas sudėtingesnis eismo įvykis užfiksuotas autostradoje – į griovį įlėkė automobilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaliakalnis

zaliakalnis portretas
Gyvename žaliakalnyj, nuosavu namu rajone. atsikasti sniega galime ir patys -ne tik savo kiemus, bet ir gatve, nes is valdzios pagalbos nesulauksi. Prasome tik vieno - ISVEZKITE SNIEGA, NES TUOJ UZSIKASIM SAVO NAMUS IKI ANTRO AUKSTO.

Dėmesio

Dėmesio portretas
Kodėl neveikia kaunas.lt/index.php?3913967737

jo

jo portretas
pasiūlymas visiems pensininkams ,pašalpų gavejams išeiti ir valyti kiemus, o ne sedeti ir žiūreti kaip greitosios nepravažiuoja , aišku invalidai čia nei prie ko
VISI KOMENTARAI 110

Galerijos

Daugiau straipsnių