Ž.Žvagulis: jei jums trūksta pinigų atvažiuoti į Nidą – duosiu

Nidos festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“ organizatorius Žilvinas Žvagulis juokaudamas  žada sumokėti už persikėlimą keltu į Nidą tiems, kurie tik dėl pinigų stygiaus dar nesidžiaugia saule ir puikia muzika po atviru dangumi ant marių kranto. Ką apie Nidos festivalį sako kiti Lietuvos muzikantai?

Žilvinas Žvagulis:

Jei jūs dar namuose ir,  jei jums trūksta pinigų – 50 litų persikelti keltu, aš visiems sumokėsiu, kad atvyktumėte čia. (...) Nepriminkite man to, kad aš jį organizavau. Greičiau tegul Valinskas pasiima jį atgal. Man tai čia kaip virvė po kaklu, bet kartu ir kaifas. Buvo malonus sunkumas.

Sekmadienį tikrai bus gera visiems, ne tik man. Važiuokite visi čia, sekmadienį bus raugintų kopūstų sriubos. Svarbiausia, kad oras geras, kai visoje Lietuvoje lyja su kruša.

Irena Starošaitė:

Šiandien čia ne taip, kaip visoje Lietuvoje, šviečia saulė, o visur lyja. Čia pati geriausia muzika ir pati geriausia nuotaika. Šis festivalis pasiūlys labai daug koncertų. Šeštadienį bus net trys koncertai: vaikų, bardų prie Vytauto Kernagio paminklo ir pagrindinis festivalio koncertas su visomis žvaigždėmis.

Stengiamės, kad būtų vis gražiau, profesionaliau ir, kad nuotaika būtų kuo puikiausia.

Čia išskirtinis renginys. Tai nuo senų laikų, nuo pirmo festivalio yra nepakartojamas renginys, kuris turi savo nuotaiką, savo dvasią, savo susibūrimą. Jis yra labai šiltas ir mielas festivalis.

Saulius Urbonavičius-Samas:

Nidos festivalis yra legenda tampantis ar jau tapęs festivalis. Čia, kaip ir kasmet, susirinka geriausi Lietuvos muzikantai, čia geriausia nuotaika ir geriausia vasaros pradžia. Į šį kraštą Nidos tikrai kiekvienas lietuvis turi atvykti.

Man tai yra begalės, milijonai atsiminimų – gerų ir blogų, čia normaliai praėjo daug laiko. Daug Nidos festivalių praėjo. Čia būta ir baisių nudegimų nuo saulės, kai oda vos ne krito ir būdavo visokios įvairiausios varžybos muzikantams teko visko patirti čia.

Aš manau, kad gražu, kai visos grupės gros tai, ką moka geriausiai daryti ir be tų visų fonogramų „bumčik draivų“ viskas bus. Kitų tokių festivalių, kur suvažiuoja visi Lietuvos muzikantai, nėra. Tuo Nida ir išskirtinė.

Rosita „Junior“:

Neįsivaizduoju tų žmonių, kurie nežino, koks yra linksmas Nidos festivalis. Jeigu jie renkasi savaitgalį sėdėti namuose ir neatvažiuoja čia iki Nidos, aš negaliu jų suprasti. Lietuva tokia maža – reikia tik sėsti į automobilį ir per kelias minutes būsi Nidoje. Visų tų, kurie dar nesugalvojo atvažiuoti čia, jau dabar turėtumėte planuotis. O jei neturite kompanijos – ją čia tikrai rasite, aš jums garantuoju.

Iš tikrųjų šis renginys yra ypatingai nuoširdus, čia susirenka visi muzikantai – ir tie kurie dainuoja jau penkiasdešimt metų ir tie, kurie dainuoja vos du metus. Geras oras, vanduo čia pat, čia jachtos – tai Nida. Man atrodo, kad šis festivalis turi ypatingą aurą.

Šis festivalis bus išskirtinis jau vien tuo, kad labai mažai organizatorių šiais laikais ryžtasi daryti tokius gražius didelius renginius. Aš labai džiaugiuosi, kad tokiais sunkiais laikais atsirado drąsių žmonių, kurie organizuoja šį renginį ir leidžia visiems suvažiuoti į mūsų gražų pajūrį. Tai viena iš didžiausių metų švenčių.


Šiame straipsnyje: nidos festivalispajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių