Žymūs Lietuvos fotografai su vaikų namų auklėtiniais pristatys parodą

Vaikų globos namų auklėtiniai drauge su žymiais Lietuvos fotografais parengė parodą „Mano geriausias draugas“. 

Sėkmingiausi ir įdomiausi darbai bus pristatyti jau gruodžio 3 dieną, penktadienį, laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“.

Vaikų globos namų auklėtiniai ir žymūs Lietuvos fotografais - Gediminas Bartuška, Vaidotas Grigas, Monika Požerskytė, Adas Vasiliauskas, Tomas Kauneckas, Erlandas Kėvalas, Romualdas Vaitkus, Faustas Augustinas ir Renata Sondaitė su savo komandomis parodai ruošėsi beveik dvi savaites.

Prie šio iniciatyvos prisidėjusi fotografė R. Sondaitė iš Klaipėdos fotomėgėjų klubo „Fotoburė“ džiaugėsi, kad vaikai labai noriai dalyvavo – jiems patiko ir pozuoti, ir fotografuoti, todėl šią veiklą ketinama plėtoti ir Šv. Kalėdų proga visiems dalyvavusiems vaikams padovanoti jų portretus. 

Paramos projekto „Išsipildymo akcija” koordinatorė Jolita Vitkauskaitė sakė, kad gražiausios fotografijos bus paverstos Kalėdų atvirukais, o paroda nuo kitų metų keliaus po įvairias Lietuvos mokyklas, valstybines įstaigas, parodų sales.

„Vaikų šypsenos nuotraukose išduoda – iniciatyva pasiteisino su kaupu. Tikimės, kad ir po savaitės - gruodžio 14 dieną - įvyksianti kasmetinė kalėdinė šventė „Vaikų žvaigždynas“ vaikams padovanos puikių akimirkų ir įsimintinų įspūdžių“, - teigė NVO vaikams konfederacijos direktorė Renata Surovec.

Jos teigimu, „Vaikų žvaigždyne“ ketinama sulaukti apie 600 vaikų iš NVO vaikams konfederacijos vienijamų organizacijų, kuriuos sutiks žymūs šalies dainininkai ir kitos Lietuvos scenos žvaigždės.

Paaukoti vaikams šiemet geros valios žmonės gali telefonu – skambindami arba siųsdami SMS žinutes su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt), 1891 (auka 5 Lt), 1892 (auka 10 Lt), pervesdami internetu  www.aukok.lt – auka neribojama.

Telekomunikacijų operatoriai Bitė Lietuva, Omnitel, Tele2, TEO LT, Mediafonas ir Lintel ir šiemet atsisakė administravimo mokesčio už akcijos žinutes ir skambučius, tad visi paaukoti pinigai atiteks vaikams iš globos įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių