A. Žvirblys: atlikėjai „Eurovizijoje“ atstovauja ne Lietuvai

„Neišmokę pirmosios pamokos, nepažinę tautos paveldo, nesuvaldę savo prigimties, Europoje su savo muzika neatrodysime rimtai, o gal net juokingai.“ Taip svarsto atlikėjų ir fonogramų gamintojų asociacijos AGATA tarybos narys muzikantas Aras Žvirblys.

„Jokia ne menkystė būti mažos šalies ir tautos atstovu - turime daugybę dalykų, kuriais galime didžiuotis. Deja, mes nesuprantame, kas esame, - sako A. Žvirblys. - Esame šalis, kuri turėtų rūpintis savo kalbos išlaikymu ir išlikimu ne mažiau, nei tai daro Prancūzija, rodanti puikų pavyzdį puoselėdama kalbą ir apsaugodama savo muzikinę rinką."

A. Žvirblio pastebėjimu, kai rūpinamasi nesuprasi kuo, tai ir šiuo metu vykstančio „Eurovizijos" dainų konkurso pirmojo etapo vaizdas ir garsas kelia nebent liūdesį.  „Ten matome daugybę numerių, kai bijome būti savimi. Kai jie sako atstovaujantys Lietuvai, tai, dovanokit, yra atvirkščiai – „Eurovizijos“ dalyviai pirmiausia rūpinasi savo sėkme. Tai nėra tautos kultūros, savasties ar papročių pateikimas pasauliui, todėl kam rūpi, kaip už tave balsuos kaimynai - koks skirtumas tarp pasiektos 6 ir 16 vietos?" - kalba asociacijos AGATA tarybos narys.

Visą pokalbį su A. Žvirbliu transliuos Žinių radijas laidoje „Muzikos spektras“ šeštadienį 13 val.


Šiame straipsnyje: EurovizijaAras Žvirblys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių