Žurnalistai patys išbandė nitratų poveikį organizmui

Nitratai daržovėse – beskonis ir bekvapis žudikas, ar viso labo faktais nepagrįstas mitas? BTV „Auksarankiai“ nusprendė išmėginti, kokį poveikį organizmui daro nitratais užterštas maistas.

„Auksarankių“ komanda sulaukė įdomaus iššūkio. Su jais susisiekė nitratų poveikiu žmogaus organizmui susirūpinęs vyras, kuris pasiūlė laidos autoriams, ne kartą rengusiems reportažus maisto kokybės tema, prisijungti prie eksperimento – kartu su juo valgyti nitratais užterštas ir neužterštas daržoves.

Pasigardžiavę tokiais užkandžiais „Auksarankiai“ keliaus į laboratoriją, kur jiems bus atlikti kraujo tyrimai. Taigi jokių teorinių paskaičiavimų: laidos žiūrovai patys galės pamatyti, kas atsitinka su žmogaus organizmu pavalgius daržovių su nitratais ir be jų.

Kiek nitratais užterštų daržovių turėtų suvalgyti žmogus, kad tai sukeltų rimtų sveikatos sutrikimų? Ar nitratus įmanoma atpažinti be laboratorijos pagalbos? O gal yra kur kas pavojingesnių žmogaus organizmui veiksnių, apie kuriuos net nepagalvojame? „Auksarankių“ tyrimas atskleis išvadas, kurias turėtų žinoti kiekvienas apie savo sveikatą galvojantis žmogus.

Antra laidos tema – itin aktuali vairuotojams. Ar tikrai prasminga taupyti perkant dėvėtas padangas ir kaip nelikti kvailio vietoje? Sužinosite laidoje „Auksarankiai“, trečiadienį 19.25 per BTV.


Šiame straipsnyje: daržovėsnitratai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių