Ž.Savickas: A.Schwarzeneggeriui nuvežčiau lietuvišką knygos versiją

5000 juodraščio lapų, 300 valandų garso įrašo ir laiškai iš užsienio tilpo į vieną Ž.Savicko delne laikomą biografiją "Žydrūnas Savickas - žmogus iš geležies".

Trečiadienio vakare sostinėje į knygos pristatymą atvyko pats knygos herojus Ž.Savickas ir pirmosios pasaulyje biografijos, pasakojančios apie šios sporto šakos atstovą, autorius Andrius Guginis.

Knyga - kelio ieškančiam jaunimui

Knygą, kurioje sudėta dvylika istorijų, pasakojančių dvidešimt metų trukusią sportininko karjerą, Ž.Savickas dedikuoja jaunimui.

"Man knyga apie save reikalinga mažiausiai, bet yra daugybė vaikų, jaunimo, kurie renkasi gyvenimo kelią. Būdamas tokio amžiaus skaičiau daug biografijų ir tai man padėjo susivokti, rasti jėgų, tikėjimą ir supratimą, ko aš noriu", - pasirašydamas knygą čia pat pribėgusiam vaikinui pasakojo Ž.Savickas.

Anot sportininko, knyga tinka ir tiems, kurie domisi galiūnų sportu, ar yra profesionaliame šio sporto kelyje, mat biografijoje siekiama ne tik atskleisti varžybų paradinę pusę, bet ir pasiruošimą joms bei būseną po varžybų.

Dosniai dalydamas autografus, Ž.Savickas prisiminė savo skaitytas knygas apie sunkiąją atletiką ar kitas sporto šakas, mat knygų apie galiūnų sportą nebuvo. "Esu skaitęs vieno galiūno biografiją, parašytą beveik prieš 100 metų", - pridūrė sportininkas,  kuris savo biografiją laiko kitokia, nes šioje atskleista  sportininko karjera su daugybe traumų, laimėjimų ir nesėkmių.

Knyga susidomėjo beveik 50 valstybių

Knyga, kuri leista su mintimi ją išversti į anglų kalbą, jau susidomėjo ne viena užsienio valstybė.

"Vos išleidus knygą gavau daugybę laiškų dėl angliškos versijos. Besidomintys daugiausia iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Anglijos ir Rusijos, bet vien knygos interneto puslapyje apsilankė internautų iš beveik 50 valstybių", - šypsodamasis skaičius vardijo sportininkas.

Pasiteiravus, ar nesulaukė prašymo atsiųsti knygą iš kitų šalių galiūnų, Ž.Savickas šyptelėjo: "Arnoldui Schwarzeneggeriui nuvežčiau lietuvišką knygos versiją, kol dar nėra angliškos. Džiaugiuosi, kad susidomėjimas yra", - mintimis dalijosi stipriausiu pasaulio žmogumi laikomas Ž.Savickas.

Biografijoje taip pat gausu pasakojimų apie kitus galiūnus, nes, kaip teigė pats sportininkas, galiūnų sportas yra vienas draugiškiausių.

Knygos autorius A.Guginis pasakojo, kad rašydamas biografiją sunaudojo beveik 5000 A4 formato lapų, diktofone guli 300 valandų įrašo ir dar dalis - laiškai iš užsienio ir papildoma literatūra iš bibliotekos.

Daugybę kartų braukytas juodraštis

Ž.Savickas atviravo, kad knyga galėjo būti parašyta kitokiu stiliumi, tačiau galutiniu knygos variantu džiaugiasi. "Kiekvienas žmogus turi savo stilių, aš gal būčiau rašęs kiek kitaip, tačiau žmonės skaitė ir negailėjo komplimentų", - kalbėjo Ž.Savickas.

Juodraštį, kuris buvo rašytas laisvu nuo treniruočių metu, sportininkas perskaitė keturis kartus, o skaitant teko braukyti jį tiek, kad kartais pavargdavo ranka. "Braukiau ir braukiau juodraštį. Ne dėl to, kad turėčiau ką slėpti, o todėl, kad jame būdavo netikslumų", - rankose laikydamas šviežiai išspausdintą savo biografiją kalbėjo sportininkas, kuris įsitikinęs, kad visos blogos vietos išbrauktos, o liko tik geriausios.

Ž.Savickas prisipažino, kad gal ir nėra labai kalbus žmogus, tačiau į visus A.Guginio klausimus atsakė. Rašant knygą sportininkas pirmas pasakodavo savo prisiminimus, o vėliau, ko trūkdavo, klausinėdavo autorius.

Apie karjeros pabaigą Ž.Savickas teigė pagalvojantis labai retai, mat pagavus fortūną sunku sustoti. "Viską mesiu, kai nustos gerėti mano rezultatai", - pokalbį baigė stipriausias pasaulio žmogus.


Šiame straipsnyje: Žydrūnas Savickasbiografija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių