Žiniasklaida paramai pateikė mažiau kultūrinių projektų paraiškų

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas kultūrinių, šviečiamųjų ir regioninės žiniasklaidos projektų konkurse sulaukė 460 paraiškų - 60 mažiau nei pernai.

Fondo direktorius Mykolas Karčiauskas BNS teigė sumažėjimą iš dalies siejantis su atidesniu konkurso nuostatų skaitymu - mažiau paraiškų teikia tie, kurie apskritai negali pretenduoti į fondo paramą.

„Žmonės yra labai raštingi, kartais surašo taip, kad, atrodo, nors į Europos Sąjungą siųsk, bet faktiškai mums kartais nelabai tinka. Kiti laiko, kad yra medicininis švietimas ar dar koks nors, bet mes žiūrime į kultūros ir švietimo projektus. Ne sanitarinio švietimo juk fondas“, - pasakojo jis.

Fondo direktorius taip pat sakė, kad viena iš paraiškų mažėjimo priežasčių yra sunki visuomenės informavimo priemonių finansinė padėtis.

„Tie, kurie buvo pareiškėjai, kai kurie bankrutuoja, nors gal negalima taip sakyti. Jie neturi galimybių turėti savo pinigų, nes reikia savo pridėti“, - aiškino jis.

„Grįžtame prie normalesnio skaičiaus. Labai skaičių (Pareiškėjų - BNS) buvo pakėlusi mūsų programa regioninei žiniasklaidai, bet ir iš regionų šiek tiek entuziazmas blėsta, kadangi reikia dirbti, reikia atsiskaityti. Man atrodo, kad dabar išsigrynina tie, kurie yra potencialūs paramos gavėjai“, - pridūrė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo direktorius.

Konkurso dėl dalinės paramos spaudos, radijo, televizijos ir interneto 2012 metų projektams rezultatai paaiškės sausį. Fondas konkurso tvarka remia viešosios informacijos rengėjų kultūrinius ir šviečiamuosius projektus pagal šešias programas: kultūros, meno leidinių; šviečiamojo pobūdžio leidinių; regioninės žiniasklaidos (regionų, vietinių laikraščių, žurnalų ar kitų specialių leidinių, radijo ir televizijos); radijo ir televizijos; internetinės žiniasklaidos (informacinės visuomenės informavimo priemonių); vaikų ir jaunimo kultūrinio švietimo.

Pagal nustatytą tvarką, šio konkurso rezultatai skelbiami per 30 kalendorinių dienų nuo valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo priėmimo.

Pernai iš pateiktų 520 kultūrinių ir švietimo paraiškų buvo patenkintos 267.

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo biudžetas 2001 metais buvo 9,5 mln. (iš jų darbo užmokesčiui - 246 tūkst. litų). Planuojama, kad 2012 metais fondui bus skirta 8,938 tūkst. litų (iš jų darbo užmokesčiui - taip pat 246 tūkst. litų). Fondas be kultūrinių ir švietimo projektų iš dalies finansuoja leidėjams jų patirtas laikraščių ir žurnalų pristatymo prenumeratoriams kaimo gyvenamosiose vietovėse išlaidas. 


Šiame straipsnyje: paramakultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių