Žiemiška pramoga - jodinėjimas

Jei ką išvargino sniegas, muziejininkai primena, kad vis tiek yra būdų pasidžiaugti žiema. Pavyzdžiui pasijodinėti arkliais, ar pasivažinėti jų traukiamomis rogėmis.

Jei privertusi pusnių gili žiema taip išvargino, kad norisi kuo greičiau ją vyti iš kiemo, tereikia pasiekti Niūronis, sėsti ant arklio ir žiemos grožis atsivers visai kitomis spalvomis.

„Pasaka. Man atrodo labai gražu, apsnigti medžiai,sninga taip stipriai, o miške visai nesninga. Ir arkliai klauso“, – sakė vienas iš išbandžiusių šią pramogą.

„Man tai labai patiko. Fantastika, nėra žodžių. Ir ryšys su gyvūnu... labai smagu. Jautiesi, kaip ir vyras pasakė nu kaip pasakoje“, – pritarė žmona.

Į Arklio muziejų, ne tik tautinio paveldo programose dalyvauti, duonos kepti, mokytis kalvystės amato, bet ir arkliais pajodinėti kasdien atvyksta kelios dešimtys žmonių. Bijantiesiems lipti ant arklio, dar lieka rogės.

„Iš Utenos atvažiavo, irgi užsisakė roges. Kaip mes irgi tada darėme roges, norėjom padaryti, sėdimas, gražias. Jie pasakė – mums nereika. Mums reikia paprastų senovinių rogių ant šieno, kad galėtume nugriūti, pagulėti, pasivartyti – to žmonės nori. Sako mes mašinoje prisisėdime, patogumų mums nereikia“, – aiškino arklių jojimo klubo vadovas Virginijus Uogela.

Klubo vadovas sako, kartą pabandžiusieji tokioms žiemos pramogoms atsispirti negali – tik reikės pakrapštyti pinigines.


Šiame straipsnyje: arklysjodinėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių