Zhang Ziyi kreipėsi į teismą dėl ją prostitute išvadinusių laikraščių

Kinijos kino žvaigždė Zhang Ziyi kreipėsi į teismą dėl populiaraus Honkongo dienraščio „Apple Daily“ ir jam priklausančio savaitraščio „Next Magazine“ pranešimų, esą ji vertėsi prostitucija, parsidavinėdama aukštiems šalies pareigūnams.

Filmo „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ (Crouching Tiger, Hidden Dragon) aktorė pasirašė ieškinį, pirmadienį pateiktą Honkongo aukštajam teismui, kuriame sakoma, jog šie pranešimai yra „itin šmeižikiški“ ir „išgalvoti“.

„Apple Daily“ gegužės 29 dieną rašė, kad Zhang Ziyi „yra prostitutė“, kuri už pinigus „daug kartų“ yra atsidavusi susikompromitavusiam aukšto rango pareigūnui Bo Xilai ir jo turtingam partneriui Xu Mingui, sakoma teismo protokole.

Šis bulvarinis dienraštis taip pat teigė, kad 33 metų aktorė smaginosi su kitais aukšto rango pareigūnais ir „neįvardytais turtuoliais“, o šie neteisėti ryšiai per dešimtmetį jai padėjo susikrauti 700 mln. juanių (303,7 mln. litų) kapitalą.

Kinų kalba leidžiamas „Apple Daily“, dažnai skelbiantis nešvankias detales apie privatų garsenybių gyvenimą ir griežtai kritikuojantis Kinijos komunistų valdžią, neatsakė į naujienų agentūros AFP užklausimus apie šią bylą.

Minėtas straipsnis buvo pašalintas iš laikraščio tinklalapio po to, kai Zhang Ziyi praeitą mėnesį pagrasino teismu.

Bo Xilai kovą buvo pašalintas iš Čongčingo miesto administracijos vadovo posto, o vėliau buvo įšaldyta jo narystė įtakingame Komunistų partijos centriniame politiniame biure dėl „rimtų drausmės pažeidimų“, kas paprastai reiškia korupciją. Nuo to laiko jo niekas nematė viešumoje.

Šio pareigūno žmona Gu Kailai yra suimta, įtariant, kad ji užsakė vieno Didžiosios Britanijos verslininko nužudymą.

Aktorės, kuri taip pat sukūrė vaidmenis filmuose „Geišos išpažintis“ (Memoirs of a Geisha) ir „Piko valanda 2“ (Rush Hour 2), atstovas taip pat paskelbė Kinijos socialiniuose tinkluose, jog Zhang Ziyi „netoleruos neseniai pasklidusių neatsakingų žiniasklaidos gandų“.

„Teisinis procesas reiškia, kad pradėjome eiti keliu, turinčiu užtikrinti jos teises ir interesus. Teisingumo galima tikėtis greitai“, - pridūrė atstovas.


Šiame straipsnyje: Zhang ZiyiSpauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių