Žeimių dvare prasideda festivalis „Ošia“

Žeimių dvare Jonavos rajone penktadienį prasideda tris dienas truksiantis kultūros festivalis „Ošia.“

Jaunimas čia pristatys savo kūrybą ir vietoje kurs, klausysis netradicinių paskaitų, dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse. Festivalį organizuojantys kultūros tinklaraščio „Meno duobė“ ir „Menų centro“ savanoriai Žeimių dvare tikisi suburti žmones, besidominčius skirtingomis meno formomis bei mokslu, kuriems nuolatos reikia naujovių ir uždegančių idėjų. Jaunimas tikina „Ošia“ surengęs todėl, kad patys jaučia festivalių, orientuotų ne tik į pramogas, trūkumą.
 „Pristatome renginį, kurio veiklos susijusios ne vien su pramogomis bei pasilinksminimu, kaip tai daro daugelis Lietuvoje vykstančių festivalių. Siekiame šiek tiek pakoreguoti įsigalėjusį modelį, kuris didžiausią dėmesį skiria muzikai, o visas kitas meno kryptis palieka nuošalėje, tik kaip priedus pramoginei dienos programai“, – pasak vienos festivalio organizatorių, tinklaraščio „Meno duobė“ redaktorės Gintarės Žitkevičiūtės, svarbiausią festivalio „Ošia“ programos dalį sudaro menai, jų samplaikos su kitomis sritimis.
Festivalio programa orientuota į aktyvų festivalio dalyvių bendravimą, dalinimąsi idėjomis – siūloma apie 20 skirtingas meno ir mokslo temas nagrinėjančių paskaitų, seminarų, diskusijų.
Jų tematika – labai plati: nuo kvantinės fizikos iki juoko jogos ir NSO fenomeno. Raginę visuomenę kurti festivalio programą kartu, organizatoriai sulaukė labai daug pasiūlymų. „Dėl to programa ir yra labai marga: nuo eksperimentinio keramikos degimo, mėšlo ir molio minkymo iki šiuolaikinių garso instaliacijų ir kvantinės fizikos. Orientuojamės į kultūrą ir mokslą. Pranešimus skaitys ir studentai ir dėstytojai, mokslų daktarai“, – pasakojo „Meno duobės“ administratorius Aleksandras Pasevinas.
Kita svarbi festivalio programos dalis – menai. Žeimiuose vyks parodų atidarymai, aktų dirbtuvės, performansai, dvare bus įrengtos tarpdisciplininių menų instaliacijos, dienos metu galima bus susipažinti su žemės menų kūryba, naktį vyks meninio, eksperimentinio bei trumpametražio kino peržiūros.
Detali festivalio programa – www.oshia.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių