Ž.Ašmontaitė keičia profesiją?

Šį mėnesį populiari televizijos ir teatro aktorė Žemyna Ašmontaitė jau keliskart pastebėta iš pat ansktaus ryto dėvinti kostiumėlį ir aukštakulnius bei skubanti prie sekretorės stalo prabangioje sostinės kontoroje.

Matyt, aktorė po truputį pradeda naują karjerą, kuriai visiškai atsiduos vos tik įgijusi Europos Sąjungos politikos ir administravimo magistrės diplomą Mykolo Romerio universitete. Nejau televizijos žiūrovai ekranuose daugiau nebeišvys gražuolės blondinės?

„Priešingai! - spėliones paneigia žiūrovų numylėtinė. – Gavau įtakingo verslininko sekretorės vaidmenį naujame LNK seriale „Pavogta laimė“, todėl ir tenka kartais prie stalo popierius pakilnoti, bet tai – tik naujas aktorės karjeros etapas, o ne tos karjeros pabaiga“.

Nors suktosios sekretorės Sandros vaidmuo seriale nėra pagrindinis, Žemynai jis nemažiau svarbus nei kiti jos vaidmenys televizijoje ir teatre. „Viskas priklauso ne nuo vaidmens, o nuo aktoriaus, - aiškina Žemyna. – Jei aktorius nesimuliuoja, tai ir antraeilis vaidmuo gali sužibėti ryškiausiomis spalvomis, o jei aktorius dirba atmestinai, tai ir iš pačios svarbiausios rolės gali nieko įdomaus neišeiti“.

Darbas seriale „Pavogta laimė“ Žemynai ypač įdomus dėl to, kad jos kuriamas personažas labai skiriasi nuo jos pačios. „Aš tikrai nesu tokia strategė karjeristė kaip Sandra, - tikina aktorė. – Nemąstau: „Va, suviliosiu viršininką ir padarysiu karjerą!“ Aš, atvirkščiai, labai nemėgstu, kad mano ateitis būtų ne mano pačios, o kažkokių svetimų žmonių rankose“. Kaip tik todėl įnoringų gražuolių vaidmenimis pagarsėjusi aktorė šiuo metu rengiasi gintis Europos Sąjungos politikos ir administracijos magistro laipsnį.

„Jaučiu, kad mano gyvenime atėjo metas judėti į priekį ir išmokti kažką naujo, - atvirauja Žemyna. – Aktorės profesija labai nestabili: vieną dieną turi darbo, kitą – jau ne. O aš mėgstu tvirtai abiem kojomis stovėti ant žemės. Tik nežinau, ar pavyks Mykolo Romerio universiteto diplomą gauti dar šiais metais. Galbūt dėl filmavimosi naujajame seriale magistrinio darbo gynimą teks atidėti pavasariui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių