Žaismingos muzikos orkestras: trečias kartas nemeluos

Į Klaipėdos koncertinę sceną jau trečiąsyk sugrįžta dirigento Mindaugo Piečaičio vadovaujamas „Žaismingos muzikos orkestras“, taip laukiamas uostamiesčio mažųjų muzikos gerbėjų ir jų artimųjų.

„Ieškau, kad būtu įdomu, įvairu, spalvinga ir žaisminga. Ieškau galimybių, kad pasirodytų kuo daugiau jaunųjų muzikantų“, - kalbėjo dirigentas M.Piečaitis, trečią kartą diriguosiantis „Žaismingos muzikos orkestrui“. Šiame koncerte su Klaipėdos kameriniu orkestru (meno vadovas - Mindaugas Bačkus) scenoje pasirodys gabiausi jaunieji solistai iš Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos, J.Kačinsko ir J.Karoso muzikos mokyklų.

Prieš metus Klaipėdos koncertų salėje pradėtas edukacinis ciklas „Žaismingas muzikos orkestras“ neabejotinai susijęs su jaunosios atlikėjų ir klausytojų kartos ugdymu bei M.Piečaičiu. Vis dažniau į mūsų miestą užsukantis dirigentas, kompozitorius, aranžuočių autorius, pedagogas puikiai sugeba rasti bendrą kalbą su jaunimu.

„Čia vienas svarbiausių dalykų - gebėjimas nepamiršti, jog visi buvome vaikai,“ - pripažino savo vaikų neturintis, tačiau su kitų atžalomis gražiai bendraujantis muzikas. - Turiu aplankyti draugus, nes jų vaikai manęs laukia.“

Nemažai savo energijos M.Piešaitis skiria jauniesiems talentams. Lietuvoje, pasak dirigento, „yra tiek daug meninio petencialo, kad tereikia jį atskleisti, suteikti jaunimui papildomą motyvaciją gyvenime daryti gražius dalykus. Nors scenoje negalima leisti groti bet kam: ji yra šventa vieta. Pasirodymą joje reikia nusipelnyti“.

Išklausęs daugiau nei 30 jaunųjų Klaipėdos atlikėjų, M.Piečaitis šio koncerto solistais pasirinko J.Kačinsko muzikos mokyklos jaunuosius pianistus Taisiją Kuščenko ir Klimentą Jeremčiuką (mokytoja Tamara Žagarienė), J.Karoso muzikos mokykloje saksofoną pučiantį Titą Petrušką (mokytojas Audrius Laurynas) bei S.Šimkaus konservatorijoje mušamaisiais grojantį Andrių Rekašių (mokytojas Bronislovas Montvydas).

„Tai labai artistiški, gabūs, muzikalūs vaikai. Jaučiu, jog tikslingai dirbant jų laukia dideli pasiekimai. Tikiu, kad šis pasirodymas su „Žaismingos muzikos orkestru“ jiems ilgai liks atmintyje“, - mano M.Piečaitis.

Koncerto programoje skambės Sergejaus Prokofjevo Preliudas fortepijonui ir orkestrui (Rimanto Giedraičio aranžuotė), Ney Rosauro Koncerto marimbai ir orkestrui IV dalis,  Henry Mancini „Pink Panther” (M.Piečaičio aranžuota saksofonui ir orkestrui),  Leroy Andersono „The Walzing Cat” ir kiti kūriniai. Atliekant smagųjį George'o Gershwino “Clap Your Hands”, naujametinį Mindaugų (t.y. Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovo ir „Žaismingos muzikos orkestro“ dirigento) duetą šįkart pakeis jaunieji pianistai Taisija ir Klimentas.

 „Žaismingos muzikos orkestro“ ir solistų pasirodymas - penktadienį 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai - po 15 litų, yra nuolaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių