Žaibuojantis tapytojo bliuzas – Klaipėdos Rūtų galerijoje

Uostamiesčio Rūtų galerijoje - nauja Klaipėdoje kuriamo meno ekspozicija. Autorinę tapybos parodą „Žaibuojantis Memelio bliuzas“ šįvakar čia meno gerbėjams pateikė klaipėdietis dailininkas Algimantas Ramanauskas. Jo kūrybą pristatė menotyrininkas Petras Šmitas.

Tapytojas A.Ramanauskas parodose dalyvauja nuo 1985-ųjų, Lietuvos dailininkų sąjungos narys (2000). Nemažai jo parodų surengta ne tik Lietuvoje, bet ir JAV, Danijoje. Autorius turi net dvi profesijas - dailininko dizainerio ir architekto, taip pat yra studijavęs dramos režisūrą. Bet A.Ramanausko kūrybos sritis - tapyba.

Naujausių darbų parodą „Žaibuojančiu Memelio bliuzu“ autorius pavadino neatsitiktinai: jis šiuos paveikslus sukūrė „Memelio miesto“ kūrybinėse dirbtuvėse; įprastai tapo klausydamasis bliuzo, improvizuodamas ir labai greitai.

Parodoje - 13 skirtingo formato paveikslų, taip „žaibiškai“ gimusių šiemet, dar trys pritapo iš pernai metų.

A.Ramanausko spalvomis žaibuojančia tapyba Klaipėdos Rūtų galerijoje (Danės g. 9) bus galima gėrėtis visą mėnesį. O vasario pabaigoje čia planuojama gyvo Klaipėdos tapybos klasiko Algirdo Taurinsko naujų paveikslų paroda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių