Žaibo nukirstą ąžuolą pavertė baubliu

Nedidelis Kartenos miestelis pasipuošė ypač retu kūriniu – baubliu, padarytu iš beveik tūkstantį metų skaičiavusio ąžuolo.

Klaipėdietis Viktoras Mačernis, vasaras leidžiantis Kartenoje esančioje sodyboje, šiemet sako neturėjęs kada ilsėtis. Keturis mėnesius jis įtemptai dirbo su iš tėvų žemės parsivežtu ąžuolu, ant kurio šakų perėdavo gandrai.

Tačiau 1959-aisiais, kai Mačernių šeima grįžo iš tremties, į galiūną, kuris pasak vyro, yra senesnis net už pačią Karteną (jam maždaug 800 metų), trenkė žaibas. Per pusšimtį metų medis supuvo.

„Buvo jo pavadinimas Mačernio gandrinė. Ir ką daryti, reikia įamžinti tėvo atmintį. Atvežiau ir įamžinau“, – pasakoja baublio savininkas V. Mačernis.

Idėją, kaip įamžinti giminės medį, pasak V. Mačernio, padiktavo jo storis – 6,5 metro.

„[Kas sunkiausia buvo? – LTV naujienų tarnyba] Skaptuot vidų, nes [...] čia buvo sunkus darbas“, – sakė V. Mačernis.

Viktoras sako medienos iš kamieno iškobęs tiek, kad užteks keletą mėnesių kūrenti trobą. Kad baublys nepūtų, jį impregnavo, o viršų uždengė skiedrų stogu.

Kūrinys susidomėjimo jau sulaukė.
V. Mačernis sako, kad viduje šalia jau įrengto stalelio pastatys dar keturias kėdes ir vasarą su kaimynais baublyje maloniai šnekučiuosis. O smalsuoliams esą visada atverti jo sodybos varteliai.


Šiame straipsnyje: ąžuolasbaublys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių