„Yoga Rave“ – festivalis be alkoholio ir kvaišalų

Tarp gausaus šios vasaros festivalių derliaus – ir naujas pavadinimas: „Yoga Rave“. „Yoga – tai ramybė, o rave – šėlsmas. Ir visa tai puikiai dera kartu,“ – tvirtina grupelė jaunų žmonių, pasiryžusių savo jėgomis surengti trijų dienų šventę – be alkoholio ir kvaišalų, tačiau su gyva muzika, jogos, meditacijos,  masažų, šokių pamokomis, sveiko gyvenimo būdo paskaitomis ir menų dirbtuvėmis.

„Orientuojamės į tuos, kuriems rūpi kokybiškas poilsis ir pramogos, kurie po linksmo vakaro nori pasitikti rytą su šviesia ir neskaudančia galva. Kviečiame visus, kurie nori pasisemti naujų sveiko gyvenimo būdo žinių ir įgyti naudingų įgūdžių.  Ir visai nesvarbu, ar esi girdėjęs žodį joga, kiek tau metų ir kokia tavo patirtis . Vienintelis mūsų prašymas – nesivežti  ir renginyje nevartoti alkoholio ar kitų kvaišalų, “ - su šypsena dėsto jauni žmonės, tikinantys, kad patys taip ir gyvena – be svaigiųjų medžiagų, tačiau ne mažiau pašėlusiai nei bendraamžiai. „Šiame projekte dalyvauju, nes tai veža. Džiaugiuosi galėdamas būti kartu su kūrybingais, pašėlusiais ir linksmais žmonėmis. „Yoga Rave“  nemoralizuoja, o tiesiog parodo jaunimui, kaip jie patys gali šėlti be jokių svaigalų. Daugeliui, kaip ir man pačiam, tai kosmiškai didelis atradimas,“ – tvirtina vienas iš organizatorių Paulius Mikšys, pats svaigalų atsisakęs prieš jau dvejus metus.

Festivalių rinkos naujokai užtikrinti – blaivaus festivalio žmonėms reikia, tuo labiau, kad tai įrodė organizatorių prieš pusantrų metų pradėto rengti  „Yoga Rave“ vakarėlių ciklo populiarumas. Unikalus savanorių organizuojamas kas mėnesį  kviečiantis nemokamas renginys – kaskart vis su nauja programa - vos sutalpina visus svečius. „ „Yoga Rave“ projektą pradėjome kaip iššūkį sau – daryti tai, ko ne vienas nesame darę anksčiau, sukurti savo idealaus vakarėlio koncepciją ir kaskart padovanoti geros nuotaikos porciją porai šimtų žmonių. O išvydus kaskart sprogstančią energijos bombą, projekto jau neįmanoma sustabdyti!“ -   sako viena iš organizatorių Ieva Žigaitė.

Šių metų pradžioje projekto organizatorius pasiekė džiugi žinia - Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos surengtuose rinkimuose  „Yoga Rave“ pelnė geriausio 2011 m. blaivaus renginio vardą. Alternatyvus Lietuvos pramogų rinkoje projektas juda pirmyn ir auga  - rugpjūčio  10-12 d. „Yoga Rave“  taps trijų dienų trukmės festivaliu!

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių