Williamas ir Kate pirmąkart nuvyko į savo titulo miestą

Britų princas Williamas ir jo žmona Catherine trečiadienį pirmą kartą po to, kai jiems buvo suteikti oficialūs titulai, apsilankė universitetiniame mieste, kuris yra jų kunigaikštystės centras.

Williamą ir Catherine, kuriems pernai įvykusių vestuvių proga buvo suteikti Kembridžo kunigaikščio ir kunigaikštienės titulai, nepaprastai entuziastingai sutiko šimtai žmonių, kurie prie gatvių rinkosi nuo ankstyvo ryto.

Karališkoji pora į Kembridžą Rytų Anglijoje atvyko traukiniu, o paskui automobiliu važiavo pro minią.

Kitą dieną jie turi aplankyti prestižinį Kembridžo universitetą ir labdaros benamiams organizaciją.

Catherine, kuri iki vestuvių buvo žinoma kaip Kate Middleton (Keit Midlton), vilkėjo „MaxMara“ suknelę bei apsiaustą ir buvo su savo naująja šukuosena, kurią pirmą kartą pademonstravo antradienį Londone, - ilgomis tamsiomis sruogomis ir kirpčiais. Williamas vilkėjo tamsų kostiumą.

Vizito metu 30-mečiai Williamas ir Catherine atidarys paramos 24 valandas per parą centrą benamiams, kuriam vadovauja labdaros fondas „Jimmy's“.

Benamių organizacijos „Centrepoint“, kurią Williamas globoja nuo 2005 metų, vadybininkė Jane Heeney (Džein Hini) sakė, kad karališkoji pora vizito metu domėsis organizacijos darbu.

„Tai neįtikima garbė, iš tikrųjų - net daugiau nei tai. Tačiau norime, kad jie pamatytų “Jimmy's„ tokį, koks jis iš tikrųjų yra“, - vietos laikraščiui „Cambridge News“ sakė J.Heeney.

„Svečiai keps karališkajai porai sausainius ir mes aprodysime jiems (centrą), pristatysime darbuotojus ir svečius. Visi nepaprastai jaudinasi“, - pridūrė ji.

Po apsilankymo rotušėje pagrindinėje Kembridžo aikštėje Williamas ir Catherine nuvyks į universiteto Senatą, kur princas kalbės per priėmimą maždaug 400 žmonių.

Pora taip pat atidarys naują ligoninę netoliese esančiame Piterboro mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių