Per W.Houston laidotuves dainuos A.Franklin ir S.Wonderis

Popmuzikos ir Holivudo žvaigždės šeštadienį prisidės prie velionės dainininkės Whitney Houston artimųjų per laidotuvių apeigas bažnyčioje jos gimtajame Niuarke Naujojo Džersio valstijoje, pagerbdami anksti mirusią popmuzikos dievaitę.

Per šią privačią ceremoniją dainuos soul muzikos žvaigždės Aretha Franklin ir Stevie Wonderis, taip pat dalyvaus kartu su ja filme „Asmens sargybinis“ (Bodyguard) vaidinęs aktorius Kevinas Costneris.

Į pamaldas Niuarko „Naujosios vilties“ baptistų bažnyčioje, kurioje W.Houston dainavo vaikystėje, susirinks tik gavusieji kvietimus, o dainininkės gerbėjų buvo pagarbiai paprašyta laikytis atokiau, baiminantis, jog didelė minia gali sutrikdyti apeigas.

48 metų W.Houston mirtis Los Andžele „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos išvakarėse praeitą savaitgalį sukrėtė visą pasaulį, jos gerbėjai ir kolegos reiškė gilų sielvartą.

Laidotuvėse dalyvaus W.Houston prodiuseris ir vienas pirmųjų jos mentorių Clive'as Davisas, taip pat jos pusseserė dainininkė Dionne Warwick bei pilietinių teisių aktyvistas dvasininkas Jesse'as Jacksonas.

„Ji turėjo kažką ypatinga, - J.Jacksonas penktadienį sakė televizijai CNN. - Rytoj ten būsime ne dėl to, kad ji mirė, o dėl to, kad gyveno.“

Dvasininkas taip pat gyrė W.Houston „smarkų balsą“ ir „labai malonų“ būdą.

Pastorius ir gospelų atlikėjas Marvinas Winansas, palaikęs draugiškus ryšius su W.Houston Detroite, vadovaus laidotuvių ceremonijai ir pasakys atminimo kalbą.

Būtent M.Winansas vadovavo 1992 metais vykusiai W.Houston ir soul muzikos dainininko Bobby Browno santuokos ceremonija. Ši sąjunga, kurioje nestigo emocingų barnių, iširo po 15 metų.

K.Costneris, kartu su su W.Houston sukūręs pagrindinį vaidmenį milžiniško populiarumo sulaukusiame „Asmens sargybinyje“, taip pat sakys kalbą per laidotuves, nurodė žiniasklaida.

Tikimasi, kad ceremonijoje dalyvaus ir Didžiosios Britanijos muzikos grandas Eltonas Johnas, JAV popmuzikos žvaigždė Beyonce ir jos vyras reperis Jay-Z.

Per ilgą muzikinę karjerą, kurią temdė priklausomybė nuo narkotikų ir alkoholio, W.Houston yra pardavusi daugiau nei 170 mln. savo įrašų kopijų.

Keliamos įvairios prielaidos dėl jos ankstyvos mirties priežasčių - daugelis reiškė nuomonę, kad dainininkė galėjo mirti nuo receptinių vaistų ir alkoholio, tačiau oficialūs jos palaikų tyrimo rezultatai gali būti paskelbti maždaug po aštuonių savaičių.

Bažnyčioje, kurioje telpa 1 500 žmonių, šeštadienį vyksianti privati ceremonija taps W.Houston sugrįžimu į savo gimtinę ir pagarbos jos stulbinamai karjerai ženklu, tačiau kai kurie gerbėjai tikėjosi, kad bus surengta didelis memorialinis renginys netoliese esančiame stadione.

Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie nurodė šeštadienį valstijoje vėliavas nuleisti iki pusės stiebo, pagerbiant velionę dainininkę.

Niuarko policijos direktorius Samuelis DeMaio patarė gerbėjams likti namuose ir stebėti laidotuvių ceremonijos tiesioginę transliaciją per televiziją bei internete.

Gatvės prie bažnyčios, kuriose pastarosiomis buvo padėta daugybė gėlių, žvakių, balionų ir užuojautos atviručių, šeštadienį bus uždarytos, žmonėms nebus leidžiama prieiti prie pastato.

„Norėčiau informuoti visuomenę, kad prie bažnyčios iš tiesų nebus į ką žiūrėti, - aiškino S.DeMaio. - Geriausia būtų likti namuose ir žiūrėti ceremoniją per televiziją.“

„Naujosios vilties“ baptistų bažnyčios dvasininkas Joe Carteris išreiškė viltį, kad žmonės gerbs „bažnyčios šventumą“, užsimindamas, jog turi būti išlaikyta viešoji rimtis.

W.Houston bus palaidota sekmadienį savo šeimos kape Naujajame Džersyje - kitą dieną po privačios ceremonijos, pranešė televizijos ABC naujienų tarnyba, remdamasi teisėsaugos šaltiniais.

ABC nurodė, kad žvaigždė atguls Feirvju kapinėse Vestfildo mieste šalia savo tėvo Johno Russello Houstono, mirusio 2003 metais.


Šiame straipsnyje: Whitney Houston

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių