Vyriški Andriaus Ermino raštai

Ketvirtadienį 18 valandą, Vilniaus dailės akademijos tekstilės galerijoje-dirbtuvėje „Artifex“ atidaroma Andriaus Ermino paroda „Raštai“. Paroda pradeda galerijos projektą „Vyriška tekstilė“.

Tad jau šią savaitę savo akimis galėsite įsitikinti, kad nors tekstilė laikoma moteriška sfera, taip toli gražu nėra.

„Nors tradiciškai tekstilė laikoma moteriška sfera, tačiau tiek mūsų lietuviškos profesionaliosios tekstilės istorija, tiek ir platesnis tarptautinis kontekstas liudija, jog taip toli gražu nėra. Todėl šiemet galerijoje stengsimės pristatyti šioje tradiciškai moteriška laikomoje meno srityje besireiškiančius kūrėjus vyrus“, – rašoma galerijos pranešime spaudai.

Tiesa, projekto pavadinime esantis žodis „tekstilė“ neturėtų asocijuotis vien tik su siūlais ar kitais tekstiliniais pluoštais. Galerijos atstovų teigimu, šiemet „Artifex“ išvysime ir tokių menininkų darbų, kuriems informacija apie tekstilę taip pat tampa medžiaga kūrybai.

Projektą savo paroda „Raštai“ pradedantis Andrius Erminas nėra studijavęs tekstilės mokslų. Objektus ant pramoninių padėklų jis kuria remdamasis tradiciniais lietuviškais audinių raštais ar imituodamas tekstilės technikas.

Nemokama paroda galerijoje veiks iki sausio 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių