V.Uspaskichas rašo lietuviškai: 5 žodžiai - 7 klaidos

Fotografai užfiksavo ir internete išplatino nuotrauką, kurioje užfiksuota kaip pernai pavasarį besiruošdamas rinkimams į Europos parlamentą tuometinis Seimo narys, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas Seimo posėdžio metu rašo kalbą.

Nuotraukoje matosi, kad V.Uspaskichas keliuose sakiniuose teksto daro keliasdešimt lietuvių kalbos gramatikos ir skyrybos klaidų.

Pateikiame nuotraukoje užfiksuotą netaisytą tekstą:

„Bet te kure uzkure visa sita isterija (...) susidoroima, skubeja, skubeja tam kol as (...) paruosti visuomeni, dariti vaizda ligtai mane esko. (...) kvetimus i Kedainius, nekas uz jos nepasiras (...) ir rose precedenta procedurai(...) tarptautine paeska. Nor puikei znojo (...) Rusijoje, bet eskoti pradejo amerikoja (...) ir viso tai viko su sou elimentai. (...) tam kad, bet koki atveiu tureti (...) trumpai, bet uzdeti man antrankius (...) dariti sou.“

Nors kompiuterinė Word" programa pabraukia V. Uspaskichui netaisyklingai užrašytus žodžius, būsimam europarlamentarui, akivaizdu, lietuvių kalba sunkiai įkandama, o lietuviški rašmenys nė motais.


Šiame straipsnyje: Uspaskichaslietuvių kalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių